Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: Τους ''χάλασε'' η παρουσία Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο

Την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελόριζο σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος κάνοντας λόγο για «πρόκληση». Στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα SOCZU παρουσιάζει φωτογραφία του με άνδρες των ειδικών δυνάμεων και την ελληνική σημαία.

Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία η εφημερίδα SOCZU αναφέρει ότι το Καστελόριζο βρίσκεται δίπλα από την Τουρκία, ότι το νησί πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο και ότι πήγε και ο αρχηγός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. 

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης η εν λόγω εφημερίδα είναι αντιπολιτευόμενη, κι αυτό δείχνει ότι η τουρκική αντιπολίτευση θα εμείνει στην πολιτική των προκλήσεων ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ την περασμένη εβδομάδα αμφισβήτησε την κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, και δεν αναφέρθηκε μόνο σε αποστρατιωτικοποίηση» επεσήμανε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

«Στις αρχές του έτους, μιλώντας στο Καρς ο Χουλουσί Ακάρ, φάνηκε να δηλώνει ότι επιτρέπει στους Έλληνες πολιτικούς να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, αρκεί να μην πηγαίνουν μόνο εκεί: ”Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργός, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο” ισχυρίστηκε» όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ