Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Επιχείρηση ''γκριζαρίσματος'' στο Αιγαίο από την Άγκυρα - Τουρκικά αλιευτικά «κατασκήνωσαν» δίπλα στην Ρόδο

Άναυδοι έμειναν όσοι ήταν στην περιοχή του Ενυδρείου σήμερα με το θέαμα του αντίκρισαν. Λουόμενοι και όσοι ήταν στην περιοχή είδαν έκπληκτοι να περνούν σε μικρή απόσταση από το Ενυδρείο της Ρόδου πέντε τουρκικές τράτες.

Σύμφωνα με το skyrodos.gr, τα ψαράδικα της γειτονικής χώρας δεν ήταν στα διεθνή ύδατα, όπως παρατήρησαν όσοι γνωρίζουν τα πράγματα.

Η παρουσία των τουρκικών αλιευτικών έχει καταγραφεί και στις σχετικές εφαρμογές για τις διελεύσεις σκαφών.

Οι Τούρκοι αλιείς προφανώς  βρίσκονται στην περιοχή για να ψαρέψουν ότι θέλουν σε αντίθεση με τους ντόπιους που πάνε από … περιορισμό σε περιορισμό.

Τα τουρκικά αλιευτικά έχουν ενοχλήσει με την παρουσία τους στην Κάλυμνο και στη Λέρο με αποτέλεσμα οι αλιείς της Λέρου να αντιδράσουν.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που τα αλιευτικά των ''γειτόνων'' προβαίνουν σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες, καθώς όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας, Τούρκοι ψαράδες «αλωνίζουν» στο Αιγαίο εδώ και καιρό, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και ζημιά στον βυθό κοντά σε ελληνικά νησιά όπως στην περίπτωση της Λέρου πριν λίγες εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους τελευταίους μήνες η τακτική αυτή των τούρκων έχει ενταθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σοβαρή ανησυχία για προβοκάτσια και θερμό επεισόδιο.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε από την πλευρά της Τουρκίας στις 25 Αυγούστου όταν κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, το οποίο φερόνταν να…λιθοβολούσε τούρκους ψαράδες…

Τα τουρκικά αλιευτικά, όπως επίσης είχαμε γράψει σε άρθρο μας στο Πενταπόσταγμα, στέλνουν την εικόνα (real picture on real time) στην Τουρκία με το μέγεθος της κινητοποίησης αλλά και τον αριθμό και το είδος των μέσων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ακόμη και στο μετόπισθεν. Έτσι οι Τούρκοι καμουφλάρονται με αλιευτικά σκάφη για να επεκτείνουν την εμβέλεια των κατασκοπευτικών τους μέσων ακόμα και στην καρδιά του Αιγαίου. Αυτοί οι «κατάσκοποι υψηλής τεχνολογίας», όπως ονομάζονται, είναι σε θέση να καταγράψουν σημαντικά στοιχεία για τον αντίπαλο, να φωτογραφίσουν βάσεις και στρατόπεδα, να ελέγξουν σύνορα, αλλά και να κάνουν αποστολές όπως αυτή του Καστελλόριζου όπου πέρυσι τον Σεπτέμβριο έριψαν με μπαλόνια κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία, ενώ το drone έπαιζε συνεχώς τουρκικά εμβατήρια πάνω στο ακριτικό νησί».

Τέλος, σε σημερινό μας άρθρο, αναφέραμε πως η Τουρκία, πέρα από το Πίρι Ρέις, έχει βγάλει στο Αιγαίο δύο ακόμα ερευνητικά ώστε να αναγκάσει τα ελληνικά συστήματα προείδοποίησης και παρακολούθησης να πάρουν «φωτιά».

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι τυχαίο πως ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών μιλώντας στο NTV αφού μίλησε και πάλι για μαξιμαλιστικές θέσεις της Αθήνας έδειξε την ενόχληση της Άγκυρας από τις συμμαχίες που δημιουργούνται στην Ανατολική Μεσόγειο, απειλώντας ακόμα και με την χρήση βίας. «Οποιαδήποτε συμφωνία που αποκλείει την Τουρκία δεν είναι έγκυρη. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς να συνεργαστούν με την Τουρκία. Εάν παραβιάσουν τα δικαιώματά μας, θα αναλάβουμε δράση. Και το δείξαμε στο πεδίο της μάχης» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...