Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Έντονη κινητικότητα: Ασκήσεις των Ελληνικών ΕΔ νοτίως της Κρήτης - Με εντολή Μακρόν βυθίζεται το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης

Στην αντεπίθεση φαίνεται πως έχει περάσει διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά η Αθήνα έναντι της Άγκυρας.

Σε διπλωματικό επίπεδο η Αθήνα ατσάλωσε ακόμα περισσότερο τις συμμαχίες της με την τριμερή με Ισραήλ και Κύπρο την Κυριακή, σε τέτοιο σημείο που ο Νίκος Δένδιας μίλησε ανοιχτά για την συνεργασία της Άγκυρας με τους Ταλιμπάν.

https://www.youtube.com/watch?v=vBrYA3h_mFI

«Οι Ταλιμπάν θεωρούν την Τουρκία σύμμαχό τους. Σε μία δήλωση ανέφεραν ρητά ότι η Τουρκία είναι φίλη χώρα. Και η Χαμάς, εδώ δίπλα σας, συνεχάρη τους Ταλιμπάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν χώρες στη γειτονιά μας που, ενάντια σε αυτό που πιστεύουμε πως είναι προς όφελος και των δικών τους κοινωνιών, προσπαθούν να αναβιώσουν παλιές αυτοκρατορίες και, ακόμη χειρότερα, παλιές αντιλήψεις, κυριολεκτικά θαμμένες στο παρελθόν.

Χρησιμοποιούν δε, πολλά εργαλεία. Στρατιωτικές εισβολές σε άλλες χώρες, ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, ασύμμετρο πόλεμο και πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Και, φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό, πράγμα εντελώς απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός.

Σε στρατιωτικό επίπεδο η Αθήνα προχωρά αύριο σε αεροναυτικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης και μέσα στον άξονα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου που παρά τις εμμονές της Τουρκίας έχει κουρελιαστεί ποικιλοτρόπως τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Nautical Geo που έχουν μισθώσει Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ για να πραγματοποιήσει μετρήσεις για τον EastMed, τις τελευταίες ώρες βγήκε ακόμα πιο ανατολικά από την «μαζεμένη» Navtex που είχε εκδώσει σε δεύτερη φάση η Αθήνα με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να πλέει στο στενό μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία σε μια προσπάθεια να δοκιμάσει τα νεύρα της Ελλάδας έχει βγάλει στο Αιγαίο κατά μήκος των ακτών της το ερευνητικό σκάφος Tubitak marmara που την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές βρισκόταν στο στενό των Οινουσσών χωρίς ευτυχώς να έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που το παρακολουθούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ