Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό θράσος: Κατήγγειλε ΕΕ & Γερμανία στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας:

Mε την ΕΕ και την Γερμανία τα βάζει αυτή την φορά η Τουρκία σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας της Τουρκίας. Η Άγκυρα επαναφέρει μια υπόθεση του 2020 θέλοντας να εμφανίσει την ΕΕ και το Βερολίνο ως παραβάτες ενώ η ίδια έχει καταστρατηγήσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη που έχει αποφασίσει ο ΟΗΕ, στέλνοντας από μισθοφόρους και στρατιώτες της μέχρι οχήματα, τυφέκια και μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει πως: «Εκφράσαμε για άλλη μια φορά την αντίδρασή μας ενάντια στην παράνομη πρακτική της ΕΕ στη 108η συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στο πλαίσιο της επιχείρησης Ειρήνη που πραγματοποίησε η ΕΕ, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) ενημερώθηκε σχετικά με τη δραστηριότητα «επιβίβασης» και «έρευνας» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2020 από το γερμανικό πολεμικό πλοίο "Αμβούργο" στο υπό τουρκική σημαία εμπορικό πλοίο «MV Roseline A», που πήγαινε από το λιμάνι Ambarlı στην Misurata. Το θέμα τέθηκε στην ημερήσια διάταξη από τη χώρα μας για άλλη μια φορά στη 108η συνεδρίαση της Νομικής Επιτροπής (LEG 108), που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-30 Ιουλίου 2021 του ΙΜΟ.

Στο έγγραφο LEG108 / 5/3 που δημοσιεύτηκε από τη χώρα μας στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με θέμα «Σύσταση και οδηγός για την εφαρμογή των οργάνων του ΙΜΟ», τονίζουμε πως αυτή η παρέμβαση σε ένα εμπορικό πλοίο σε διεθνή ύδατα χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του κράτους σημαίας και του πρακτικές ειδικά εναντίον του προσωπικού του πλοίου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, «At Sea» έχει δηλωθεί ότι είναι απαράδεκτο από την άποψη του διεθνούς δικαίου, ειδικά το Πρωτόκολλο του 2005 στη «Σύμβαση για την πρόληψη των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι τέτοιες αυθαίρετες πρακτικές αποτελούν απειλή για την αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην ανοικτή θάλασσα και τονίστηκε ξανά ότι δεν αποδεχόμαστε την επέμβαση σε πλοία που φέρουν τη σημαία μας χωρίς τη συγκατάθεση της χώρας μας

Να θυμίσουμε πως μια γερμανική φρεγάτα, η οποία έχει αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ειρήνη», σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής 22/11/2020, στα ανοικτά της Πελοποννήσου τουρκικό πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν προς το λιβυκό λιμάνι Μισράτα.

Ένοπλοι στρατιώτες κατέβηκαν με σχοινιά στο πλοίο Rosalina-A από ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με εντυπωσιακές εικόνες που μεταδόθηκαν από το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο της γέφυρας.

Οι Γερμανοί στρατιωτικοί ερεύνησαν το πλοίο όλη τη νύκτα, αλλά δεν βρήκαν παρά μπισκότα και μπογιά, υποστήριξε το Anadolu, σύμφωνα με το οποίο το πλοίο μετέφερε ανθρωπιστικό υλικό.

Το τουρκικό φορτηγό συνέχισε τον πλου του σήμερα το πρωί μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών, σύμφωνα πάντα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...