Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξεσκεπάστηκε η τουρκική σαπίλα στο μεταναστευτικό

Γελοιοποιήθηκαν New York Times και τουρκικά φερέφωνα που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την...απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική στην χώρα μας!

Την στιγμή που οι Τούρκοι έστησαν ρεπορτάζ μαζί με την αμερικανική εφημερίδα προκειμένου να δει “όλος ο κόσμος την ανθρώπινη τραγωδία που προκλήθηκε από την Ελλάδα”, σκάφος του τουρκικού λιμενικού συνοδεύει βάρκα με μετανάστες “σπρώχνοντάς” τους στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής μετά περισσής θλίψης διατυμπάνιζαν στο διεθνές κοινό την... τραγωδία των προσφύγων που αφέθηκαν να πεθάνουν από την Ελλάδα. Οι τουρκικές αρχές κάλεσαν την ανταποκρίτρια της New York Times στην Τουρκία Carlotta Gall και τους φωτορεπόρτερ της σε μια τακτική περιπολία. Οι New York Times, οι οποίοι κατέγραψαν τη “διάσωση δεκάδων προσφύγων που επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα από την τουρκική Ακτοφυλακή” κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, συνέταξαν μια περιεκτική έκθεση με εκπληκτικές φωτογραφίες που όμως δεν λένε την αλήθεια!

Ο βαρύγδουπος τίτλος του ρεπορτάζ ήταν τα λόγια των προσφύγων «Μας άφησαν να πεθάνουμε», και συνοδευόταν από δακρύβρεχτες ιστορίες με παιδιά και γυναίκες να τρέμουν από την υγρασία και το κρύο, ενώ η δημοσιογράφος των New York Times έγραψε ότι περίπου 20 άτομα από το Αφγανιστάν παρασύρθηκαν για ώρες στο σκοτάδι και η τουρκική ακτοφυλακή τους έσωσε!! Επιπλέον μη κυβερνητικές οργανώσεις με έδρα τη Νορβηγία ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες που “είδε” η ανταποκρίτρια των New York Times «απομακρύνθηκαν» από τη Λέσβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ οι διασωθέντες πρόσφυγες δήλωσαν ότι εκδιώχθηκαν από το ελληνικό νησί της Λέσβου και τα έγγραφα, τα χρήματα και τα τηλέφωνά τους κατασχέθηκαν. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο 21χρονος Ashraf Salih είπε: “Μας κλότσησαν, μας χτύπησαν όλους, παιδιά, γυναίκες και άντρες. Δεν μας είπαν τίποτα και μας έβαλαν στη βάρκα και μας έστειλαν πίσω”

Μιλώντας στην εφημερίδα, Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό το περιστατικό, το οποίο σπάνια καταγράφουν δημοσιογράφοι, γίνεται πολύ συχνά από την Ελλάδα. Εκεί που γελάει κάθε πικραμένος όμως είναι όταν στο άρθρο, αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει την πιο πολυσύχναστη κοινότητα προσφύγων στον κόσμο, ενώ οι ενέργειες της Ελλάδας είναι πολύ πίσω από αυτές της Τουρκίας.

Το άκρως ανυπόστατο και προβοκατόρικο ρεπορτάζ συμπληρώνεται από δηλώσεις του ταγματάρχη Sadun Özdemir, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την Ακτοφυλακή Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, και είπε: «Είναι σαφές ότι τους ώθησε η Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν έπεσαν από τον ουρανό ». Ο Özdemir είπε ότι τα ελληνικά σκάφη ακτοφυλάκης τράβηξαν τα σκάφη με σχοινί και έκοψαν το σχοινί κοντά στην είσοδο των τουρκικών χωρικών υδάτων.

 

Έλα που όμως όσο κι αν ζορίζονται οι Τούρκοι και οι πρόθυμοι τα πράγματα είναι αλλιώς και αποδεικνύεται ευκόλως....

 

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με σκάφος του τουρκικού λιμενικού που συνοδεύει ως την συνοριακή γραμμή το σκάφος με τους λαθρομετανάστες και περιμένει εκεί μέχρι να βεβαιωθεί ότι πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα !

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ