Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Νέος ''Αττίλας'' - Η Άγκυρα θα χτίσει στρατιωτικό αεροδρόμιο στα Κατεχόμενα

Έντονο διπλωματικό και πολιτικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα σε μια προσπάθεια διεθνών παικτών να αποτρέψουν την επιβολή νέων τετελεσμένων της κατοχικής Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Η Ε.Ε., τα Ηνωμένα Έθνη, οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των παικτών που έχουν παρέμβει προς την Άγκυρα.  

 

Aποκάλυψη Πενταπόσταγμα-Τι αναφέρουν τουρκικές πηγές  

 

Τούρκοι Αξιωματούχοι, ανέφεραν ότι η επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα και ότι θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αλλάξουν το μέλλον της Κύπρου. 

Οι σημαντικότερες εκπλήξεις που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν θα είναι τα βήματα που θα λάβουν οι Τουρκικές Δημοκρατίες για να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ. Επίσημες πηγές που παρέχουν πληροφορίες στην τουρκική εφημερίδα κοινοποίησαν τις πληροφορίες ότι αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν το Αζερμπαϊτζάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν ήρθαν στο νησί για πρώτη φορά στην ιστορία.


Ένα άλλο θέμα κρίσιμης σημασίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα είναι η ανακοίνωση του επίσημου ανοίγματος του Αεροδρομίου Geçitkale ως στρατιωτικού αεροδρομίου. ''Το Geçitkale, που θα είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική βάση στη λεκάνη της Μεσογείου, θα γίνει επίσης η πιο σημαντική βάση UAV και SİHA στον κόσμο'', αναφέρουν οι Τούρκοι.

Η Λευκωσία έχει ήδη ένα διπλωματικό πλάνο μπροστά της:

1. Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ή και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος είναι να ληφθεί μία ισχυρή απόφαση, ωστόσο η δυσκολία είναι να συμφωνούν με αυτή, τα 2/3 των ψήφων των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.

2. Προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης κατά της Τουρκίας και κατά προσώπων που εμπλέκονται. Αν βεβαίως καταφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία να πάρει μία ισχυρή απόφαση από την γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ίσως να μην χρειαστεί καν η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

3. Ένας μελετημένος συνδιασμός κινήσεων.

4. Πέμπτη διακρατική προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

5. Ατομικές προσφυγές πολιτών κατά της Τουρκίας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...