Ελληνοτουρκικά

Φτιάχνουν κλίμα για αύριο στην Θράκη οι “πεμπτοφαλαγγίτες” του Ερντογάν

«Όταν o ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία, για κάποιο λόγο μάς ξέχασε» λένε τώρα τα φερέφωνα της Άγκυρας στη Θράκη μας παρά τις προσπάθειες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει “ψηφουλάκια” από την διαμαρτυρία τους.

Όπως αναφέραμε και προχθες τα πιόνια της Άγκυρας στην Θράκη ετοιμάζουν ανωμαλία αυτό το Σάββατο και οι Συριζαίοι βουλευτές της μειονότητας είναι βέβαιον πως θα θελήσου να δείξουν την....συμπαράστασή τους.

Μόνο που λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς οι ομάδες που κινούν τα νήματα στην “πέμπτη φάλαγγα” της Άγκυρας στην Θράκη μας, έστησαν την πρώην κυβέρνηση στον τοίχο.

"Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα προβλήματα σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, τους μουφτήδες, την εκπαίδευση και τα ιδρύματα δεν επιλύθηκαν” λένε.

Ο Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης” (ABTTF) Halit Habipoğlu δήλωσε: «Ως η τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, δεν θέλουμε τα προβλήματά μας να παραμείνουν μόνο στα χαρτιά, απαιτούμε από τη χώρα μας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να επιστρέψει αμέσως τα δικαιώματά μας που σφετερίζονται εδώ και χρόνια».

Συμπλήρωσε δε όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση και το πρόγραμμά της: «Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα τμήμα που αναφέρεται άμεσα στην τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης στο νέο του πρόγραμμα μπορεί να θεωρηθεί θετικό βήμα όσον αφορά την απόδειξη ότι τα προβλήματά μας λαμβάνονται υπόψη. Ωστόσο, στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε τα προβλήματά μας και τις λύσεις για αυτά στο πρόγραμμά του, αλλά για κάποιο λόγο μας ξέχασε όταν ήρθε στην εξουσία. Δυστυχώς δεν έκανε το άνοιγμα που υποσχέθηκε στην κοινωνία μας κατά τη διάρκεια των τεσσεράμισι ετών της διακυβέρνησής της. Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνέχισε την επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, δεν σημειώθηκε πρόοδος στην επίλυση των προβλημάτων σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, τους μουφτήδες, την εκπαίδευση και τα ιδρύματα. Ως τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, δεν θέλουμε τα προβλήματά μας να παραμείνουν μόνο στα χαρτιά, απαιτούμε από τη χώρα μας να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να επιστρέψει αμέσως τα δικαιώματά μας που σφετερίστηκαν εδώ και χρόνια ». 

Στο μεταξύ την αυριανή επικίνδυνη συγκέντρωση αβαντάρουν και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο δάκτυλος της Άγκυρας στην Ελλάδα το κόμμα DEB, που ανακοίνωσε πως αύριο 10/7 θα μετάσχει στην διαμαρτυρία της. Στο τέλος της ανακοίνωσης του γράφει τα εξής : “Για αυτό τον λόγο, κάνοντας χρήση του δημοκρατικού μας δικαιώματος, θα συναντηθούμε στις 10 Ιουνίου Σάββατο μπροστά στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και απέναντι σε αυτή την αδικία που διαρκεί χρόνια θα δηλώσουμε “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ” ”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...