Ελληνοτουρκικά

"Λάδι στην φωτιά" έριξε για τη Θράκη η χήρα του Σαδίκ Αχμέτ

Η χήρα του Σαδίκ Αχμέτ (του εγκάθετου της Άγκυρας που έστησε το κόμμα DEB στην Θράκη), Ισίκ Αχμέτ επισκέφτηκε τον επικεφαλής σύμβουλο του ΕρντογάνYalçın Topçu, στο Γιάλτσι Τοπτσού στο Προεδρικό Συγκρότημα της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Yalçın Topçu, που είναι και Επίτιμος Πρόεδρος της Native Thought Association, δήλωσε: «Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, μέρος του αίματος και της ψυχής μας, δεν είναι ποτέ μόνη και αζήτητη. Δίπλα τους είναι ο Αλλάχ πρώτα και μετά το τουρκικό έθνος και κράτος»!

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της χήρας του Σαδίκ και τόνισε ότι ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν στην καρδιά τους για τις υπηρεσίες του, την καλοσύνη και την ανοχή του στον τομέα των δικαιωμάτων και του νόμου στη σύντομη ζωή του: «Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο πλαίσιο της νομιμότητας του διεθνούς δικαίου και να προστατεύει το νόμιμο δικαιώματα για την επίλυση των προβλημάτων και την αύξηση του επιπέδου ευημερίας της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και αποφασισμένος να υπερασπιστεί»!

Δηλώσεις έκανε και η χήρα του Σαδίκ Αχμέτ

«Ήθελα να επισκεφτώ τον κ. Yalçın Topçu, που είναι συνάδελφος του Muhsin Yazıcıoğlu, για πολύ καιρό, αλλά σήμερα ήταν το πεπρωμένο μου. Ταυτόχρονα, είναι ένα πρόσωπο μεγάλης σημασίας και αξίας για τον τουρκικό κόσμο, και σέβομαι πραγματικά τη στάση του. Ένας άλλος λόγος για την επίσκεψή μου είναι η επέτειος του θανάτου του Σαδίκ Αχμέτ στις 24 Ιουλίου. Για αυτόν τον λόγο, ήθελα να τους προσκαλέσω προσωπικά στη Δυτική Θράκη. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στη χώρα μας Τουρκία, η οποία είναι το εγγυητικό κράτος και πατρίδα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Γνωρίζουμε ότι είναι πάντα μαζί μας με το κράτος και το έθνος, και κοιτάζουμε το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση»!

Λες και πρόκειται για αξιωματούχο της Ελλάδας, η χήρα του Σαδίκ καλεί και τους ανθρώπους της Άγκυρας, που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στην περιοχή χρησιμοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...