Ελληνοτουρκικά

Στα σκαριά και 4η κορβέτα MILGEM για το Ισλαμαμπάντ

Ολοένα πιο κοντά έρχονται Τουρκία και Πακιστάν μέσω και του προγράμματος ναυπήγησης κορβετών της κλάσης MILGEM. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα τόσο Πακιστανική κορβέτα όσο και αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας της χώρας αυτή είχε ασκηθεί μαζί με τους Τούρκους στη Μεσόγειο. Το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας δε είχε πραγματοποιήσει ακόμα και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η τελετή κοπής λαμαρίνας πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο στο Καράτσι για την 4η κορβέτα MILGEM που εξήχθη στο Πακιστάν από την Τουρκία.

Tην τελετή παρακολούθησαν ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν, ο Ναύαρχος Μωάμεθ Αμτζάντ Χαν Νιάζι και η θυγατρική ASFAT A.Ş. Παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Esad Akgün και άλλοι επισκέπτες.

Στην ομιλία του στην τελετή, ο Γενικός Διευθυντής Esad Akgün δήλωσε ότι αισθάνεται ότι συμμετέχει για πρώτη φορά, κάθε φορά που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με τους κορβέτες MİLGEM που παράγονται για το Πακιστάν και ότι κάθε εκδήλωση ενισχύει τους δεσμούς της αδελφοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Γενικός Διευθυντής Akgün δήλωσε ότι έχουν ενισχύσει αυτήν την αδελφότητα με ισχυρή ομαδική εργασία και συνεργασία και δήλωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί 32 μπλοκ στο έργο MİLGEM μέχρι στιγμής και έχουν τεθεί στην ναυπηγική κλίνη. Ο Esad Akgün δήλωσε ότι 14 τεμάχια των οποίων η παραγωγή έχει ολοκληρωθεί περιμένουν να τεθούν στη ναυπηγική κλίνη  και ότι συνεχίζεται η κατασκευή άλλων 38 τεμαχίων. 

 

«Δυνατό μήνυμα σε φίλους και εχθρούς»

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ASFAT A.Ş, Esad Akgün επεσήμανε ότι παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της νέας μορφής επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19), έκαναν ό, τι είναι ανθρωπιστικά δυνατό για να ολοκληρώσουν το έργο εγκαίρως και εντός του προϋπολογισμού.

Εκφράζοντας ότι θα δουν ότι τα πρώτα τους πλοία θα «αγκαλιάσουν» τη θάλασσα, ο Akgün είπε ότι αυτό θα στείλει «ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους τους φίλους, τους εχθρούς και τον κόσμο ότι το Πακιστάν και η Τουρκία θα ενεργούν πάντα μαζί».

Ο Akgün δήλωσε ότι δεν βλέπουν τις Πακιστανικές Ένοπλες Δυνάμεις ως διαφορετικές από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και σημείωσε ότι η ASFAT θα είναι στο πλευρό τους όσο επιθυμεί το Πακιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...