Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σφοδρή επίθεση Άγκυρας: ''Στη Σύνοδο Med7 υιοθετήθηκαν οι μαξιμαλιστικές απόψεις Αθήνας-Λευκωσίας''!

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και η Άγκυρα ξεκίνησε την σφοδρή επίθεση! 

Αυτή την φορά, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται στη Σύνοδο Med7, όπου επτά Μεσογειακά κράτη μέλη (Med7) υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H EuroMed 7 είναι η ομάδα που απαρτίζεται από τις Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο. Ιδρύθηκε ανεπίσημα στις 17 Δεκεμβρίου του 2013 έπειτα από πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου και της Ισπανίας με σκοπό τον συντονισμό των χωρών αυτών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ πλέον οι Σύνοδοι διεξάγονται σε επίπεδο Κορυφής με τους αρχηγούς των κρατών αυτών με σκοπό την αναζήτηση ενός «νέου οράματος» για την Ευρώπη. 

Το ακρωνύμιο EuroMed 7 παραπέμπει στην ήπειρο Ευρώπη, την Μεσόγειο θάλασσα (Mediterraneum) και τον αριθμό 7 των κρατών μελών της ομάδας αυτής. 

 

Η επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ 

 

''Η Κοινή Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε στο τέλος της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των 7 μεσογειακών χωρών-μελών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου δεν έχει νόημα ή αξία για εμάς.

Αυτή η ένωση, υποστηρίζει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν μπορεί να δημιουργηθεί πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την ''ΤΔΒΚ''. Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την πρόταση του Προέδρου μας για περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο.'' 
 
Περισσότερα σε λίγο...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ