Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ορμητήριο με drone από τη Θράκη μέχρι την Αν. Μεσόγειο

Με στόχο την κατάκτηση της εναέριας παρακολούθησης, η Τουρκία έστησε δίκτυο με drones που καλύπτει την περιοχή της Θράκης στην Ελλάδα και επεκτείνεται μέχρι την Aνατολική Mεσόγειο.

  Οι κινήσεις της Άγκυρας, σύμφωνα με την «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής, περιλαμβάνουν τρεις στόχους. Κατασκευή drones που θα συνδέονται με δορυφόρο και θα μπορούν να πετάξουν μέχρι και 40 χιλιάδες πόδια, drones θαλάσσης και μικρό αεροπλανοφόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, Γιάννο Χαραλαμπίδη, τα drones αναβαθμίζουν την ισχύ της και οι τουρκικές στρατιωτικές κινήσεις είναι συναφείς με το κυπριακό και την νέα πενταμερή καθώς και με τις φιλοδοξίες του Ερντογάν να παραμείνει αμετακίνητος στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Για να πετύχει τους σκοπούς του ο τούρκος πρόεδρος δεν θα αποσύρει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη λύση δύο κρατών.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τον αναλυτή, οι επιλογές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας περιορίζονται σε μία, να ξεκαθαρίσει προς την ΕΕ και τον ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να συγκληθεί νέα Πενταμερής εάν η τουρκική πλευρά δεν αποσύρει τη θέση της για λύση δύο κρατών.

Δείτε το βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ