Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Παρέμβαση Τσαβούσογλου στην εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμάνων

Τη Θράκη επισκέφτηκε  ο Τσαβούσογλου συνεχίζοντας τις προκλητικές του δηλώσεις και κινήσεις.Επισκέφτηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, ένα από τα δύο Γυμνάσια της Τουρκικής Μειονότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα σε όλα τα τραγελαφικά που σηματοδότησαν την επίσκεψη του στην Ελλάδα, το χειρότερο είναι πως περίπου 50 άτομα πέρασαν από την τουρκική πλευρά στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου και εμφανίστηκαν στα Δίκαια Τριγώνου. Ευτυχώς που οι κάτοικοι ειδοποίησαν ειδοποιήθηκε την αστυνομία και τους συνέλαβε.

Ακριβώς μια μέρα πριν τον ερχομό του Τσαβούσογλου στην Θράκη, οι Τούρκοι έστειλαν δεκάδες λαθρομετανάστες. 

Στο δεύτερο Video του Σάκη Τσομπανίδη, φαίνεται το λευκό ΒΑΝ των Ολλανδών δημοσιογράφων που λίγο αργότερα έγινε προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας για εξακρίβωση στοιχείων επειδή βρισκόταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και είναι αρκετές ημέρες στην περιοχή αναζητώντας λαθρομετανάστες για ρεπορτάζ. Επίσης φαίνεται και το περιπολικό της αστυνομίας να περνάει ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, με τους λαθρομετανάστες να τρέχουν.

Τελικά, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έφτασε στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό. Τον Τούρκο ΥΠΕΞ τον συνοδεύουν Τούρκοι δημοσιογράφοι στους οποίους επιτράπηκε η είσοδος, ενώ την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έφαγαν "πόρτα". Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό. Μετά την επίσκεψή του στο σχολείο, έκανε μία σύντομη περιήγηση περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Τα παιδιά της Τουρκικής μειονότητας όλων των ηλικιών πρέπει να κάνουν εκπαίδευση σε καλύτερες συνθήκες και στη μητρική τους γλώσσα είναι σημαντικά. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον λαό μας και θα προσπαθήσουμε για να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Celal Bayar, ένα από τα δύο Τουρκικά Γυμνάσια Μειονοτήτων στην Τουρκία. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση στις καλύτερες συνθήκες και πολύ σημαντικό να κάνουν μάθημα στη μητρική τους γλώσσα από όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις τοποθετήσεις μας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων."

https://www.facebook.com/xronos.gr/videos/979327576184476/?t=15

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ