Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Μητσοτάκη: ''Καταγγέλλουμε τις φράσεις Πομακοχώρια & Ελληνόπουλα''!

Σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού εξαπέλυσε πριν λίγο το τουρκικό ΥΠΕΞ! Ο λόγος; Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά δια ζώσης, ενώ οι μαθητές του εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άριστα ελληνικά τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και τραγούδησαν στον Πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.  

 

Η ανακοίνωση των Τούρκων 

 

Στη δήλωση που έγινε στο λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, δόθηκε υποστήριξη στο ''συμβούλιο της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTTA)'', το οποίο καταδίκασε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη.   

 

Η ανακοίνωση του συμβουλίου 

 

''Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της.''

''Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλίου και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της ''τουρκικής ταυτότητας'' συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ΕΣΔΑ'', αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ