Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκική προπαγάνδα για μπουνταλάδες στο μεταναστευτικό

Συνεχίζεται μεθοδευμένα και με περίσσιο θράσος η τουρκική ελεεινή προπαγάνδα στο μεταναστευτικό.

Πριν από λίγες μέρες γράψαμε για ένα περιστατικό με 18 μετανάστες που "διασώθηκαν" στον Έβρο από Τούρκους ενώ υποτίθεται πως είχαν κακοποιηθεί από τους Έλληνες συνοριοφύλακες, όπως ευφάνταστα το παρουσίαζαν οι γείτονες.

Και παρόλο που ο Κυρ.Μητσοτάκης χθες χαρακτήρισε “αδιανόητο” οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να χρησιμοποιούνται ως γεωπολιτικά "πιόνια" για πίεση στην ΕΕ, οι Τούρκοι δεν....χαμπαριάζουν και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο εργαλειοποιώντας αναίσχυντα και ανήθικα αυτούς τους ανθρώπους, την στιγμή που έρχεται καλοκαίρι και όπως αναμένεται οι μεταναστευτικές ροές θα αυξηθούν.

Σύμφωνα με την εκδοχή του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) για ακόμη μια φορά παράτυποι μετανάστες που “κρατούνται όμηροι από την Ελλάδα προσπάθησαν να σταλούν παράνομα στην Τουρκία”.

Συγκεκριμένα στην προπαγανδιστική ανακοίνωση των τουρκικών αρχών γίνεται λόγος για 42 παράτυπους μετανάστες που “ξυλοκοπήθηκαν από την Ελλάδα και κρατήθηκαν όμηροι, τους αφαιρέθηκαν τα παπούτσια, τα χρήματα και οι ταυτότητές τους, και επιχειρήθηκε να σταλούν παράνομα στη χώρα μας” όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Και η...ηρωική Τουρκία τους έσωσε.... Και γελάνε και τα νερά του Έβρου! “Οι μετανάστες διασώθηκαν από το προσωπικό μας στα σύνορα της Edirne (Αδριανούπολη) και παραδόθηκαν στην επαρχιακή αρχή” καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ