Ελληνοτουρκικά

Για γέλια ο Ακάρ: Η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες

“Η ανάπτυξη των σχέσεών μας με την Αίγυπτο φοβίζει μερικούς” είπε ο Τούρος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σημειώνοντας ακόμη πως «αυτός ο φίλος δίνει αυτοπεποίθηση, χαρά και τρομάζει και εκφοβίζει μερικούς».

Ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε βέβαια ως συνήθως να εξαπολύσει τα πυρά του και κατά της Ελλάδος.

Ο Άκαρ επισκέφθηκε τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ και έλαβε πληροφορίες από τον Διοικητή Ειδικών Δυνάμεων Στρατηγό Ömer Ertuğrul Erbakan σχετικά με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν.

Για την “προσέγγιση' με την Αίγυπτο παρά τον διασυρμό στο Κάιρο δήλωσε: "Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι θα φτάσει στα επόμενα επίπεδα."

Ο Akar παρομοίασε τους τρομοκράτες (εννοούσε τους Γκιουλενιστές ) με σαρανταποδαρούσες και δήλωσε ότι προσπαθούν να αναπτυχθούν ξανά καθώς τους κόβονται και πυροβολούνται, είπε ότι δεν θα το επιτρέψουν και θα συντρίψουν το κεφάλι τους όπου βλέπουν τους τρομοκράτες.

Είπε ακόμη πως η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της στο Ιράκ και στη Συρία, στο Αιγαίο στη Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Ο Akar επεσήμανε τον τρόπο διαλόγου με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων και δήλωσε ότι δεν αναγνώριζαν άλλο τρόπο από αυτόν, αλλά πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες. Τονίζοντας ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη, ο Akar δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ακάρ δήλωσε περί της Κύπρου ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη να ζουν δίπλα-δίπλα εν ειρήνη στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ