Ελληνοτουρκικά

"Ηλίου φαεινότερον" ο επεκτατισμός της Τουρκίας!

Η Τουρκική πολιτική της Γαλάζιας Πατρίδας είναι μια ακόμη απειλή κατά της Ελλάδος και της Κύπρου και αποτελεί μια συνέχεια στη στρατηγική της Τουρκίας να υλοποιήσει τον στόχο της να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει περιφερειακή ηγεμονία, όπως αναφέρεται και στο βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι συνεχείς από μέρους της Τουρκίας, αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και οι ολοένα κλιμακούμενες προκλήσεις στην ΑΟΖ της ΚΔ αποτελούν αυταπόδεικτα στοιχεία της σοβαρότητας της κατάστασης που διέρχεται η ΚΔ και κρούουν έντονα και συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου για επιδείνωση μη αποκλεισμένης της πολεμικής σύρραξης. 

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των Ελλήνων της Κύπρου για την ασφάλεια τους εκφράζονται ποικιλοτρόπως και κατά παράδοξόν τρόπον περιμένουν ενέργειες που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία να γίνουν από τρίτους που θα προστρέξουν σε περίπτωση πολέμου για να τους προστατεύσουν. Αυτή η νοοτροπία είναι ότι χειρότερο, γιατί δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες στο λαό, και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία καλλιεργείται έντεχνα και δόλια από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου. 

Οι Τούρκοι πάντα “επενδύουν” τις παράλογες, παράνομες και απαράδεκτες από κάθε άποψη απαιτήσεις τους με μανδύα “νομιμοφάνειας”. Στην εισβολή στην Κύπρο, είχαν το πραξικόπημα που έκαναν οι ανόητοι των Αθηνών. Στα Ίμια είχαν “στήσει” πολύ καιρό πριν το “αφήγημα” των γκρίζων ζωνών, σύμφωνα με πληροφορίες από tourkikanea.gr.

Οι (συνεχείς) πρωτοβουλίες της Τουρκίας για τη Θράκη (κινήσεις ψευτομουφτήδων και «συμβουλευτικών επιτροπών», επενδύσεις, «φεστιβάλ» κ.α.), οι επισκέψεις των Τούρκων υπουργών, βουλευτών και άλλων παραγόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία επιχειρεί σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται, να παίξει  τον ύπουλο και επιθετικό της ρόλο προσπαθώντας να προσεταιριστεί τα Ελληνικά μας εδάφη.

Η Τουρκία κινείται για να ανακτήσει όλο το χαμένο οθωμανικό έδαφος στο Νότιο Κουρδιστάν, όπως την Μοσούλη και το Κιρκούκ πριν από την 100ή επέτειο από την ίδρυση του τουρκικού κράτους σε 2 χρόνια το 2023.

Εργάζονται σύμφωνα με ένα προγραμματισμένο σχέδιο.

Η Θράκη και τα νησιά μας είναι ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Από τη μία η αδιάφορη Ελλάδα που αγνοεί τη Θράκη και τα προβλήματά της και που έχει μείνει με την πολύχρονη φλυαρία περί «ενσωμάτωσης» ή «ένταξης» της μειονότητας στην Ελλαδική κοινωνία, χωρίς να βλέπει τον επεκτατισμό της Τουρκίας και την καταπίεση Ελλήνων πολιτών, χριστιανών και μουσουλμάνων, Πομάκων, Τσιγγάνων και τουρκόφωνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως διακρίνεται στον χάρτη η επέκταση περιλαμβάνει και όλα τα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου όπως και όλη την ελληνική Θράκη…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ