Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τα ελληνικά F-16 "σκέπασαν" το Καστελόριζο την 25η Μαρτίου - Εικόνες, βίντεο

Μπορεί η παρέλαση στην Αθήνα να έκλεψε τις εντυπώσεις στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όμως στο ακριτικό σύμπλεγμα της Μείστης, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έδωσαν ηχηρά το "παρών" στην τόσο σημαντική ημέρα για τον ελληνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας εμφανίστηκαν στο Καστελόριζο, ενώ παράλληλα η ΤΠΚ P-68 ΔΑΝΙΟΛΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούσε στα νερά φέροντας τη σημαία της Επανάστασης του νησιού.

Ιδιαίτερη στιγμή στον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση και οι διελεύσεις των πλοίων του Λιμενικού με τις επαναστατικές σημαίες.

Πράγματι δέκα λεπτά μετά τις έντεκα το πρωί και ενώ στην Αθήνα είχε ολοκληρωθεί η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση, δύο μαχητικά F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας «έσκισαν» τον ουρανό πάνω από τη Μεγίστη σε χαμηλό ύψος. Ήταν δυο «γεράκια» από την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι» της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα. Οι ακρίτες μας δεν μπόρεσαν να κρύψουν την περηφάνια τους.

Ρίγος προκάλεσαν και οι εικόνες, από το ψηλότερο σημείο της Μεγίστης, όπου στρατιώτες με την Ελληνική σημαία στα χέρια, κοιτώντας ψηλά στον ουρανό μετέφεραν τον δικό τους χαιρετισμό στους ιπτάμενους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή με τους φρουρούς των ακριτικών νησιών του Αιγαίου, να στέλνουν από ξηρά και αέρα μήνυμα ενότητας, ετοιμότητας και ισχύος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα τα Ελληνικά μαχητικά είχαν περάσει πάνω από όλα σχεδόν τα ακριτικά μας νησιά. Ψαρά, Κάλυμνος, Ρόδος, Κάρπαθος, αναφέρει το newpost.gr.

Τα "ελληνικά φτερά" σκέπασαν το Αρχιπέλαγος και προκάλεσαν για μια ακόμη φορά εκνευρισμό στους γείτονες. Σε μια ακόμη κίνηση ακραίας προκλητικότητας η Τουρκική αεροπορία απογείωσε συνολικά έξι μαχητικά F-16 και F-4.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...