Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Αμόκ Τούρκων: ''Επιθετικές κινήσεις από την Ελλάδα

Που το πάνε οι Τούρκοι; Για άλλη μία φορά αμφισβητούν την Συνθήκη της Λωζάνης και μας κατηγορούν ότι την παραβιάζουμε!   

Πριν λίγες ημέρες, η Γ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, με έδρα το ακριτικό νησί της Χίου εκπαιδεύτηκε σε κάθε μορφή πρόκλησης και απειλής. 

Οι Τούρκοι ''θύμωσαν'' με αυτές τις εικόνες και ξεκίνησαν τις γνωστές προκλήσεις.  

''Το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος παίρνουν φωτιά. Η Ελλάδα παραβιάζει ξανά τις διεθνείς Συνθήκες, καθώς διεξάγει ασκήσεις σε νησιά που δεν θα έπρεπε να έχουν στρατό. Η Ελλάδα, πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί της Χίου, που βρίσκεται 7,5 χλμ από τα σύνορα και την Τουρκία.'' 

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι κάνουν αναφορά και στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. ''Έξι μαχητικά αεροσκάφη που ανήκαν στη Σαουδική Αραβία για την εν λόγω άσκηση αναπτύχθηκαν στη Στρατιωτική Βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης'', σημειώνει το δημοσίευμα. 

Που στοχεύουν αυτές οι κινήσεις; Πρόκειται περί σχεδιασμένων επιθέσεων με απώτερο σκοπό τη συκοφάντηση της Ελλάδας διεθνώς, ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της έναντι των Συνθηκών και εμφανίζοντας την Τουρκία ως θύμα της ελληνικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που αποδομούν τους παραπάνω τουρκικούς ισχυρισμούς, τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Είναι προφανής η στοχευμένη προσπάθεια των Τούρκων προκειμένου να αποχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας από τα νησιά μας στο Αιγαίο, προκειμένου να τα καταλάβουν εύκολα.

Οι Τούρκοι ευελπιστούν να γίνει αυτό που έγινε και στην Κύπρο το 1974 στον "ΑΤΤΙΛΑ", όπου νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1968 είχαν πετύχει την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας, δυνάμεως 8500 ανδρών, από τη Μεγαλόνησο.

https://twitter.com/yeniakit/status/1371765943936897024
https://twitter.com/isozygio/status/1371390663762264064

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ