Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ στέλνει ενισχύσεις: Πάνε Σκύρο τα ''φονικά'' ''Heron''

Η πρωτοπορία των Τούρκων στο θέμα των UAV, προκαλεί σίγουρα πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην Αθήνα. Η χρήση των UAV από την τουρκική πλευρά είναι πλέον καθημερινή, καθώς τα μη επανδρωμένα των ΤΕΔ σαρώνουν τις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με Ελλάδα, Κύπρο και Συρία, προσφέροντας στους Τούρκους χρήσιμες πληροφορίες.

Η ελληνική απάντηση  

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για να μπουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην εποχή των υπερσύγχρονων «ιπτάμενων κατασκόπων», των UAV's. Τον Απρίλιο είναι προγραμματισμένο από το ΓΕΑ και το ΓΕΕΘΑ να φτάσουν στην Ελλάδα τα δύο UAV's Heron που αποκτήσαμε με leasing για τρία χρόνια από το Ισραήλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την προσθήκη αυτών των δύο UAV's η Πολεμική Αεροπορία και συνολικά οι Ενοπλες Δυνάμεις θα ανέβουν άμεσα όχι επίπεδο, αλλά… πολλά επίπεδα στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 

Tα Heron έχουν αυτονομία πτήσης ως 52 ώρες σε ύψος 35.000 ποδών με ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Το πλεονέκτημά τους, έναντι των τουρκικών Bayraktar, που κατασκευάζει η εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, είναι ότι μπορούν να μεταδώσουν από το μέγιστο ύψος – όσο το επιτρέπει η νέφωση - στο κέντρο επιχειρήσεων εικόνα live καταγράφοντας κάθε δραστηριότητα σε ακτίνα τουλάχιστον 30 μιλίων από το σημείο που βρίσκονται.  

Οργή Τούρκων  

 

''Η Ελλάδα χτίζει μια βάση αεροσκαφών στο νησί Σκύρος στο Αιγαίο Πέλαγος. H εν λόγω εξέλιξη είναι άκρως πολεμική και επιθετική! ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτς και Ισραήλ  ενισχύουν την Ελλάδα. 
Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε'', λένε οι φοβισμένοι Τούρκοι

 

https://twitter.com/yeniakit/status/1370006215040851979

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Απόλυτη συνεργασία με τους Γάλλους-Τέσσερα ελληνικά Rafale σε επίπονη αεροπορική άσκηση στη Γαλλία με την επωνυμία «Volfa 2024»

Η αεροπορική άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική κατά την διάρκεια της οποίας εκτελούνται σύνθετες αεροπορικές αποστολές...