Ελληνοτουρκικά

Έκθεση καταπέλτης κατά του Ερντογάν: "Οι Τούρκοι αυτοκτονούν λόγω των πολλών προβλημάτων"

Οι υποθέσεις αυτοκτονίας αυξήθηκαν υπό την ηγεσία του Ερντογάν στην Τουρκία σύμφωνα με έκθεση του κόμματος της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),  η οποία αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 65 πολίτες αυτοκτονούν εβδομαδιαίως μετά υιοθέτηση της Προεδρικής διακυβέρνησης της χώρας, από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), και η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην  εφημερίδα Cumhuriyet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνδέοντας τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών με τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες μετά την υιοθέτηση του συστήματος της Προεδρικής Κυβέρνησης στην Τουρκία, η έκθεση  του CHP διαπίστωσε ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί κατά 48% . Για οικονομικούς λόγους, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 38% την περίοδο 2017-2019.

Το AKP, που ιδρύθηκε το 2001 υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέλαβε την διακυβέρνηση της Τουρκίας μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2002 στην Τουρκία. Μετά τη συνταγματική τροποποίηση το 2017, η Τουρκία μετατράπηκε σε Προεδρική Δημοκρατία, όπου παρέχονται διευρυμένες εξουσίες στον Ερντογάν

Η έκθεση που εκδόθηκε από τον αναπληρωτή πρόεδρο της CHP, Gamze Akkuş İlgezdi, αποκάλυψε ότι ενώ 2301 άτομα αυτοκτόνησαν για διάφορους λόγους το 2002, μεταξύ του 2017 και του 2019, που η Τουρκία άλλαξε το σύστημα διακυβέρνησής της σε Προεδρικό αναφέρθηκαν 9.916 αυτοκτονίες, σύμφωνα με την Cumhuriyet.

https://youtu.be/OqJmX1hn5kA

Εκτίμηση

Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικότατη ένδειξη της κατακόρυφης υποβάθμισης της καθημερινής ζωής και των πάρα πολλών και σοβαρών  προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινωνία.

Η τρομερή αύξηση των αυτοκτονιών Τούρκων πολιτών, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο του σαθρού οικοδομήματος του καθεστώτος  Ερντογάν, το οποίο έχει μετατρέψει την Τουρκία σε χώρα καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας της έκφρασης, φυλακίζοντας επί μακρόν ακόμη και χωρίς δίκη πολίτες, προκαλώντας  με τον τρόπο διακυβέρνησης  του φτώχεια, ανεργία, πληθωρισμό, δυστυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και όλα αυτά προκειμένου ο Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του να ικανοποιήσουν τα υπερφίαλα και ανέφικτα σχέδια αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ζώντας κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.

Οι συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Β. Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και η διαρκής προκλητικότητα σε Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο με συνεχείς ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας, καθώς και  η ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της , έχουν τρομερό οικονομικό κόστος, αποστερώντας πάρα πολλά κονδύλια από το κοινωνικό σύνολο, του οποίου η ζωή υποβαθμίζεται συνεχώς.

Ο Ερντογάν κινδυνεύει να απωλέσει την εξουσία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, λόγω της λαϊκής δυσαρέσκειας, η οποία δημοσκοπικά τον έχει ρίξει για πρώτη φορά σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ