Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι για F-16: ''Πολεμικές κινήσεις από την Ελλάδα, να πάμε το θέμα στο ΝΑΤΟ''

Δεν έχουν τέλος τα τουρκικά fake news. Όπως αναφέραμε νωρίτερα πρώτοι στην Ελλάδα, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως Ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το ''ΤΣΕΣΜΕ''. 

Κύριως στόχος της Άγκυρας ήταν να δημιουργήσει κλίμα και στη διεθνή σκηνή.   

Οι πρώτες αντιδράσεις 

Cihat Yaycı: ''Είναι μια εχθρική πράξη, μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτή η παρενόχληση δημιουργεί το δικαίωμα αυτοάμυνας, πρέπει να αναφερθεί το περιστατικό αμέσως στον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.'' 

Can Erenoğlu: ''Η Ελλάδα εάν θέλει ειρήνη, θα πρέπει να μπει στο τραπέζει των διαπραγματεύσεων, διαφορετικά, ο ελληνικός λαός θα υποφέρει περισσότερο!'' 

Tαυτόχρονα είχαμε αντιδράσεις και από το AKP, το οποίο θέλει τιμωρία της Ελλάδας για το περιστατικό.  

 

Τι αναφέρερουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές:  

 

Τις τουρκικές διαρροές και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν μεν μαχητικά F-16, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το «Τσεσμέ» και πολύ περισσότερο ουδέποτε πέταξαν «αερόφυλλα».

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: ''Στην ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) στις 9 Φεβρουαρίου 2021, 5 ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στην άσκηση συμμετείχαν 29 Αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν περί την 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα την 14:40. Τα Ελληνικά Αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES. Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγ. Ευστρατίου – Κυρα Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το Υ/Γ CESME έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του Δυτικά ν. Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος Ελληνικού Αεροσκάφους από το Τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια. Ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα''.

 

Έρχεται η γαλλική ναυαρχίδα 

 

Eν τω μεταξύ το Charles de Gaulle, απέπλευσε προχθές από την Τουλόν, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται Α. Μεσόγειο. 

Συνοδεύεται από επιπλέον γαλλικά πλοία & πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, και πολεμικά σκάφη από την Ελλάδα, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ