Ομέρ Τσελίκ
Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Προκλητικός ο Τσελίκ : «Έλληνες, θα μετατρέψουμε σε εφιάλτες τα όνειρα σας»

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ. Η προκλητική ρητορική έρχεται στον απόηχο της NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών στο Αιγαίο και εν μέσω διερευνητικών επαφών, κάτι που προβληματίζει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.

Ο τούρκος αξιωματούχος, αφού αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές και τόνισε πως είναι ένα σημαντικό βήμα, αμέσως μετά κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Τσελίκ επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. «Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως «βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται».

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το καθεστώς Ερντογάν μετά το φιάσκο της επιχείρησης στο Β. Ιράκ, έστρεψε ξανά την προσοχή του στη χώρα μας, παρά τις διερευνητικές επαφές που έχουν ξεκινήσει. 

Η  Άγκυρα εξέδωσε παράνομη NAVTEX, η οποία ισχύει από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2021 και έβγαλε το Ωκεανογραφικό ΤΣΕΣΜΕ, για έρευνες στην περιοχή μεταξύ Αγίου Όρους-Κυρα Παναγιά-Σκύρου-Λέσβου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Αγίου όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Navtex που εξέδωσε η Άγκυρα για διενέργεια ωκεανογραφικών ερευνών στο Αιγαίο έχει προκαλέσει προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας εν όψει της επιστροφής των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα, αρχές Μαρτίου.

Η Ελλάδα, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαϊωάννου, έχει ήδη υποβάλει κάποιες προτάσεις για ημερομηνίες για τις διερευνητικές επαφές για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και περιμένει απάντηση από την τουρκική πλευρά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ