Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Mπαράζ τουρκικών προκλήσεων - Νέοι προκλητικοί χάρτες από την Τουρκία

Δεν έχουν τέλος οι Τουρκικές προκλήσεις. Η Άγκυρα απαιτεί αφοπλισμό των νησιών και κατάργηση Συνθηκών. Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας συνεχίζουν να σχολιάζουν το ζήτημα των διερευνητικών.    

Τι αναφέρει το TRT Haber:

''Η Αθήνα παρά τις συμφωνίες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947, επί χρόνια παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο στάτους των νησιών. Μάλιστα υποστηρίζει πως αυτή η παραβίαση δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση'', σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Ταυτόχρονα σε βίντεο προβλήθηκε δήλωση του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Άγκυρας Μουχιττίν Αταμάν, που είπε πως: ''είναι μία κατάσταση σχετικά με τα νησιά της Ελλάδας που είναι κοντά στην Τουρκία, σχετικά με το στάτους τους. Η Ελλάδα, δεν εκπλήρωσε σχεδόν καμία από τις υποχρεώσεις της που προέρχονται από τις διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες.''  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι επιζητούν ουσιαστικά διχοτόμηση του Αιγαίου σε αέρα και θάλασσα, αποστρατικοποίηση των νήσων, μη αναφορά του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου, ερχόμενοι σε συνεννόηση με το Βερολίνο που θα τηρήσει ουδέτερη θέση.      

Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για αποστρατικοποίηση των νησιών, σε μία οδυνηρή επανάληψη του σεναρίου της Κύπρου το 1967 με την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας, που έδωσε το ελεύθερο στην συνέχεια για την εισβολή του Αττίλα. 

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι δημοσίευσαν και παράνομους χάρτες:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ