Ελληνοτουρκικά

Λίγο πριν τις διερευνητικές οι Τούρκοι προκαλούν

23 Ιανουαρίου αποφάσισαν, καθόλου τυχαία, να ρίξουν στη θάλασσα την φρεγάτα «İstanbul» οι Τούρκοι! Πρόκειται για την πρώτη φρεγάτα «κλάσης Ι» που κατασκεύασε η τουρκική Αμυντική Βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικό Πλοίο).

Καθόλου τυχαίο επίσης δεν είναι και το όνομα που διάλεξαν να δώσουν στην φρεγάτα! Η «Κωνσταντινούπολη» διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σύστημα διαχείρισης μάχης νέας γενιάς και προηγμένα όπλα, ραντάρ, αισθητήρες και συστήματα επικοινωνιών και πλοήγησης. Έχει μήκος 113 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα. Στόχος της Άγκυρας είναι η πρώτη φρεγάτα «κλάσης İ» να παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό το 2023.

Να υπενθυμίσουμε ότι δυο μέρες αργότερα, στις 25 Ιανουαρίου, στην Κωνσταντινούπολη θα ξεκινήσει ο 61ος γύρος διερευνητικών επαφών. Και με αυτές τις συνθήκες -μας στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα οι Τούρκοι- είναι απορίας άξιο, τι ακριβώς πάμε να… διερευνήσουμε!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Κόσμος 0

Με την «όρεξη» έμειναν οι Ινδοί! Το μεταγωγικό που θα τους παρέδιδε τα 3 τελευταία Apache τους έκανε αναστροφή εν πτήσει και επέστρεψε στις ΗΠΑ -Ποιος ο λόγος

Όλα κυλούσαν ομαλά για την παράδοση των τριών τελευταίων επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache του ινδικού στρατού,...