Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Βίντεο-ντοκουμέντο από την παρενόχληση των Τούρκων στα Ίμια - Όπλιζαν πενηντάρι πολυβόλο

Ένα βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από το "Πρώτο Θέμα" δείχνοντας τα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο με τις προκλήσεις να αυξάνονται παρά το "καλό πρόσωπο" που θέλει να επιδείξει χάριν διαλόγου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο εν λόγω βίντεο αποκαλύπτονται όλα όσα έγιναν το πρωί των Θεοφανίων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων.

Το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισε να παρενοχλεί τους Έλληνες ψαράδες. Μάλιστα, στο βίντεο αποτυπώνεται καθαρά ότι άνδρες της τουρκικής πλευράς όπλισαν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γέμισαν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό.

«Πενηντάρι είναι, να κι οι σφαίρες» ακούγονται να λένε οι ψαράδες, που δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να καταγράφουν με βίντεο τις τουρκικές προκλήσεις. Όταν το τουρκικό σκάφος πέρασε πολύ δίπλα από τους Έλληνες ψαράδες, οι τελευταίοι αναρωτήθηκαν: «Τώρα τι κάνει; Να μας πνίξει θέλει;» και χαιρέτισαν με γέλια και διατηρώντας την ψυχραιμία τους.

Το υλικό καταγράφει και την παρενόχληση του περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Κω, τύπου RANFAR, που αποτελεί δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών. Σύμφωνα με το Λιμενικό, το σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

https://youtu.be/w5nLoVoBHIM

 

https://youtu.be/9vbSzU89Gfk

Εικόνες από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο πλησίασε σε απόσταση "αναπνοής" ένα αλιευτικό Καλύμνιων ψαράδων, μετέδωσε και το kalymnos-news.gr.

Εδώ και αρκετά χρόνια, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, την εποχή αλιείας της τσιπούρας, από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται σε βάρος των ελληνικών αλιευτικών, από Κάλυμνο και Λέρο.

Βέβαια, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Άγκυρα, δε χάνει αφορμή να κάνει τους γνωστούς της "τσαμπουκάδες" ε κάθε αφορμή που κατασκευάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υλικό καταγράφει και την παρενόχληση του περιπολικού της Λιμενικής Αρχής Κω, τύπου RANFAR, που αποτελεί δωρεά Ελλήνων εφοπλιστών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό και συγκεκριμένα σε έγγραφο που περιγράφεται λεπτομερώς το περιστατικό, η τουρκική ακταιωρός, μετά από παρενόχληση στα ελληνικά πλοία, επί σκοπού κινήθηκε προς το ελληνικό σκάφος για να το εμβολίσει. Το ελληνικό σκάφος υπέστη μικρές υλικές ζημιές, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ