Ελληνοτουρκικά

Ούτε καν τα βλέπουν και θέλουν να τα βυθίσουν! Τα όνειρα των Τούρκων για τα ελληνικά υποβρύχια

Με την ελαφριά τορπίλη της ROKETSAN «Orka» θέλει τo τουρκικό Ναυτικό να βυθίσει τα ελληνικά υποβρύχια και ειδικότερα τα Type 214 τα οποία θα εξοπλιστούν μαζί με τις νέες τορπίλες και με συστήματα αντιμέτρων, σύμφωνα με το sportime.gr


Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική εταιρεία η τορπίλη “Orka” που μπορεί να εξαπολυθεί τόσο από ελικόπτερα και αεροσκάφη, όσο και σκάφη επιφανείας φαίνεται να «παρακάμπτει» αντίμετρα παραπλάνησης που εμφανίζουν ψευδή στόχο και να πλήττει το υποβρύχιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι άγνωστο πόσο προηγμένη τεχνολογία διαθέτει η συγκεκριμένη τορπίλη, αλλά η ROKETSAN έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα αντι-αντιμέτρων υποβρυχίων.

Σε ότι αφορά τα αντίμετρα τορπιλών για τα Type 214 του ΠΝ στις 14 Νοεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί στην ΓΔΑΕΕ η διαδικασία κατάθεσης των φακέλων τεχνικής και οικονομικής προσφοράς από την εταιρία LEONARDO SpA για τον διαγωνισμό 07/20 και την αποσφράγιση του φακέλου της τεχνικής προσφοράς.

Η εταιρία συμμετέχει στον διαγωνισμό για την «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)» προϋπολογιζόμενου κόστους  10 εκατ. € με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης, τη δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού και με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, αλλά  το βασικό κριτήριο θα  έπρεπε να ήταν η πλέον τεχνολογικά προηγμένη λύση  και όχι η πιο φθηνή!

Τα αντίμετρα προορίζονται για τα υποβρύχια Τype 214 του Π.Ν.

Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει δύο τύπους αντιμέτρων δολωμάτων και παρεμβολέων:

48 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ: 5865-15-187-6534 (με παραδόσεις 24 σε 18 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης και 24 σε 24 μήνες). Τα συγκεκριμένα αντίμετρα παραπλανούν την τορπίλη από τον αρχικό της στόχο, όπως της κατηγορίας που δείχνει να αποφεύγει η τουρκική τορπίλη.

72 JAM 102 (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (με παραδόσεις 36 σε 24 μήνες από την ενεργοποίηση της σύμβασης και 36 σε 30 μήνες). Τα συγκεκριμένα εκπέμπουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος θόρυβο που καλύπτει τον θόρυβο του υποβρυχίου αλλά και τις επιστροφές των τορπιλών.

https://twitter.com/mavivatannet/status/1343163883507298304?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...