Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξέφυγαν οι Τούρκοι: ''Δικό μας το Καρπάθιο πέλαγος''

Η διακλαδική πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» φαίνεται να ενόχλησε την Τουρκία, η οποία χθες εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων νοτίως της Κρήτης, με την ελληνική πλευρά να απαντά με «αντι-NAVTEX», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξοργίσει την Άγκυρα ακόμα περισσότερο. 

Με μία νέα αντι-NAVTEX η Άγκυρα και με θράσος που προκαλεί πολλά ερωτήματα λέει ότι το …Καρπάθιο πέλαγος είναι τουρκικό!  

Η τουρκική NAVTEX   

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ NAVTEX 750/20 

 

041400 UTC DEC 20

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 750/20

SOUTHEAST CRETAN SEA

KARPATHIO SEA

AERONAUTICAL EXERCISES

ON 070730 UTC TO 070830 UTC DEC 20

IN AREA CENTERED ON:

34-25.00N 026-50.00E

WITHIN RADIUS 20NM

AND FROM 071400 UTC TO 071500 UTC DEC 20

IN AREA CENTERED ON:

35-35.00N 026-22.00E

WITHIN RADIUS 20NM

CAUTION ADVICED

CANCEL THIS MSG 071600 UTC DEC 20

Tαυτόχρονα, στην καθιερωμένη ανακοίνωση Τύπου προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, όπου αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το διεθνές δίκαιο για ακόμα μια φορά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα είπε χαρακτηριστικά πως το ''Oruc Reis επέστρεψε στην Αττάλεια στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από νόμιμα δικαιώματά που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.''   

 

Εξαντλημένο το τουρκικό ναυτικό 

 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα κάνουν λόγο για εξαντλημένα Τουρκικά πλοία και πληρώματα στα όριά τους έπειτα από 82 ημέρες στη θάλασσα όπως ανέφερε και το προπαγανδιστικό βίντεο του Τουρκικού υπουργείου άμυνας. Ήταν λοιπόν μια ευκαιρία ανασύνταξης και για τους γείτονες. Μόνο που το βίντεο έκρυψε τι πραγματικά έγινε αυτές τις ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο όταν τα πλοία και υποβρύχια των γειτόνων βρέθηκαν μια ‘’ανάσα’’ από τα Ελληνικά πλοία και πληρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο βίντεο δεν παρουσιάστηκε φυσικά το περιστατικό με την φρεγάτα ‘’KEMAL REIS’’ να αποχωρεί νικημένη με ένα μεγάλο ρήγμα στα πλευρα της έπειτα από τη σύγκρουση με την Ελληνική φρεγάτα ‘’ΛΗΜΝΟΣ’’. Ούτε το πανικόβλητο πλήρωμα του Τουρκικού υποβρυχίου ‘’209’’ ανοιχτά του Καφηρέα όταν αναγκάστηκε να αναδυθεί ‘’σκασμένο’’ από την ανελέητη 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ