αιγαίο
Ελληνοτουρκικά

"Καλά παιδία" οι Τούρκοι ενόψει Συνόδου Κορυφής: Καμία παραβίαση στο Αιγαίο!

Δύο ημέρες χωρίς τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να επιχειρούν να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, καταγράφουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Σήμερα και χτες, λοιπόν, το κοντέρ είναι «μηδενικό». Αλλά και τις προηγούμενες ημέρες οι όποιες παραβιάσεις καταγράφτηκαν, ήταν είτε επουσιώδεις είτε λίγες αριθμητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με την απόσυρση του τουρκικού στόλου και του ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis, από την ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου, δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δείξει η Άγκυρα ότι είναι «καλό παιδί».

Και σε αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο, πάντως, οπότε στην ΕΕ θα εξετάζονταν οι επιθετικές, παράνομες ενέργειές της, είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική. Απέσυρε το Oruc Reis και μείωσε, αν δεν «μηδένισε», τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Να σημειωθεί πως όλα αυτά συμπίπτουν με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, ο οποίος είπε ότι προωθεί έναν νέο ελληνο-τουρκικό διάλογο στο ΝΑΤΟ, καθώς και ότι στόχος του είναι η μείωση των στρατιωτικών ασκήσεων των δύο χωρών, και όποιων άλλων κινήσεων μπορούν να προκαλέσουν ένταση (!). 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ