Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Η Ελλάδα ακύρωσε στρατιωτικές ασκήσεις μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ

Σε μία ''βόμβα'' προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος ως γνωστόν, κάνει συνεχώς ''πλάτες'' στη Τουρκία. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε Ελληνικό ΜΜΕ δήλωσε τα εξής: 

''Σημείωσε δε ότι με τον τωρινό μηχανισμό μειώθηκε η ένταση, περιορίστηκε γεωγραφικά και ακυρώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις.'' 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλαδή η Ελλάδα ακύρωσε ασκήσεις μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ; Η Τουρκία από την άλλη τι ακριβώς έπραξε; Είχε επί 49 ημέρες το ''Oruc Reis'' εκανε ''βόλτες'' στο Καστελόριζο και η Αθήνα απλά παρακολουθούσε. 

Θα πρέπει να μας δώσει μία απάντηση το Μ. Μαξίμου και να μας πει συγκεκριμένα, ποιες ασκήσεις ακυρώθηκαν, ή ποιες υπάρχουν στο πρόγραμμα να '΄παγώσουν''. 

Αναλυτικά  

 

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε  ότι ενημέρωσε τους Υπουργούς πως είναι έτοιμος να ενισχύσει τον μηχανισμό απεμπλοκής και αποφυγής ατυχημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγησε ότι πρέπει να διδαχθούμε από την εμπειρία και τα περιστατικά των δεκαετιών του 80 και του 90.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε τότε υπήρχε και  πάλι ένταση. Σημείωσε δε ότι με τον τωρινό μηχανισμό μειώθηκε η ένταση, περιορίστηκε γεωγραφικά και ακυρώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις.  

''Στο τέλος της ημέρας είναι θέμα πολιτικής βούλησης, επεσήμανε. Το ΝΑΤΟ θέλει να αποκλιμακώσει την ένταση γιατί ανησυχούμε για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο'', τόνισε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.

Ξεκαθάρισε δε ότι ο μηχανισμός λειτουργεί, απευθύνεται όμως στο ένα κομμάτι του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά την υποβόσκουσα διαφορά, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τη μεσολάβηση που έχει αναλάβει η Γερμανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...