Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Έλληνα Διοικητή: ''Δεχθήκαμε επίθεση από τους Γερμανούς με δική του εντολή''

Mε εντολή Ερντογάν έχει ξεκινήσει η στοχοποίηση του Έλληνα Διοικητής της επιχείρησης «IRINI». Ο Τούρκος Πρόεδρος σήμερα έριξα ''πυρά'' κατά του κ. Θόδωρου Μικρόπουλου. 

Θέση σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα ανοιχτά της Λιβύης μεταξύ μίας γερμανικής φρεγάτας και τουρκικού εμπορικού πλοίου πήρε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην έρευνα στο τουρκικό πλοίο, που έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Παρά την καλή συμπεριφορά μας στη Μεσόγειο, το πλοίο μας δέχθηκε επίθεση», είπε, προσθέτοντας πως η πράξη αυτή «δεν έχει θέση στο διεθνές δίκαιο».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει πως «ο καπετάνιος είναι Έλληνας», αναφερόμενος στον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής «IRINI».   

 

Ποιος είναι ο Έλληνας Διοικητής  

 

Ο έμπειρος αξιωματικός Θόδωρος Μικρόπουλος, επιχειρησιακός διοικητής της επιχείρησης «IRINI» και κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας», μπήκε στο μάτι της Αγκυρας γιατί ήταν εκείνος που έδωσε εντολή στη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να διεξαγάγει έλεγχο στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίνα» για πιθανό ύποπτο φορτίο.

Έμπειρος αξιωματικός ο αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος, είχε διατελέσει κυβερνήτης όχι μόνον σε ταχύπλοα σκάφη αλλά και σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα διετέλεσε και διοικητής της ναυτικής βάσης της Σούδας.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1331528397047156742https://twitter.com/anadoluajansi/status/1331544067453366273

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ