Ελληνοτουρκικά

Π.Στάνο: «Η ΕΕ περιμένει αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά»

Την αποκλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας προσδοκά η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Πίτερ Στάνο αποτυπώνοντας τη στάση του Οργανισμού ουσιαστικά υπέρ της Αθήνας και κατά της Άγκυρας, αφού αναγνωρίζεται η προσπάθεια της πρώτης για διαπραγμάτευση και η προσκόλλησή της στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ καταδικάζεται η αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της δεύτερης.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Στάνο ερωτηθείς για τις συναντήσεις που είχε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας στις Βρυξέλλες ο Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι «H EE ήταν πολύ ξεκάθαρη στο πλαίσιο των προσδοκιών», κάτι το οποίο μεταφέρθηκε στον Ιμπραήμ Καλίν, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι «η προσδοκία της ΕΕ είναι η αποκλιμάκωση».

«Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο ξανά να ξαναδούν τι έγινε από την πλευρά της Τουρκίας και να επανεκτιμήσουν αν η ΕΕ θα προχωρήσει στο δρόμο της θετικής ατζέντας και τη δέσμευσης με έναν εποικοδομητικό διάλογο ή εάν θα να διερευνηθούν όλες οι άλλες επιλογές όπως υπογραμμίστηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου» επισήμανε ο κ. Στάνο τονίζοντας την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ