Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο κορονοϊός γονατίζει την Τουρκία & το καθεστώς Eρντογάν κρύβει την αλήθεια από τον λαό

Την ώρα που η πανδημία Covid-19 "σκοτώνει" πολύ κόσμο στην Τουρκία, σύμφωνα με στοιχεία βουλευτή του CHP, το καθεστώς Ερντογάν ψεύδεται, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια στον τουρκικό λαό.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Αντιπολίτευσης (CHP) ilazmir, Atila Sertel, ανακοίνωσε ότι 210 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω του COVID-19, στην επαρχία της Σμύρνης την εβδομάδα από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου 2020 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας, Fahrettin Koca και στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Sertal είπε, "Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση του AKP επιμένουν να λένε ψέματα στον λαό μας. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, αλλά οι άνθρωποι λένε "

Αναλύοντας τον αριθμό των θανάτων από COVID-19 στην επαρχία της Σμύρνης είπε:

11 Νοεμβρίου: 19 θάνατοι. 12 Νοεμβρίου: 34 θάνατοι. 13 Νοεμβρίου: 26 θάνατοι. 14 Νοεμβρίου: 23 θάνατοι. 15 Νοεμβρίου: 36 θάνατοι. 16 Νοεμβρίου, 21 θάνατοι και 17 Νοεμβρίου: 51 θάνατοι - (210 θάνατοι COVID-19 στο Σμύρνη στις 11-17 Νοεμβρίου 2020).

Σύμφωνα με τη δήλωση του Atila Sertel, ενώ 51 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Σμύρνη λόγω του COVID-19 στις 17 Νοεμβρίου, ο επίσημος αριθμός που ανακοινώθηκε για ολόκληρη τη χώρα ήταν 103. 

Το ποσοστό των test στην εν λόγω επαρχία, που αποδείχθηκαν θετικά έχει επίσης αυξηθεί σε ποσοστό περίπου 30% σύμφωνα με τον Sertel.

Εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των αριθμών, ο Atila Sertel είπε, "Όταν εξετάζουμε τον αριθμό των ασθενών και των θανάτων που ανακοινώθηκαν για την Τουρκία στο σύνολό της, βλέπουμε ότι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν δεν είναι παρά εξαπάτηση", προσθέτοντας ότι "το ποσοστό μόλυνσης του ιού καθώς και το ποσοστό θνησιμότητάς του αυξάνεται σταδιακά."

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ