Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Έλλάδα & ΗΑΕ θα μας συντρίψουν με τα F-35''

Ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία. Ήδη αναλυτές και σύμβουλοι του Ερντογάν μιλούν για την απόλυτη υπεροχή που θα έχει η Ελλάδα με τα F-35. 

Μάλιστα κάνουν και ειδική αναφορά στην συμμαχίας Ελλάδας-ΗΑΕ, καθώς αναφέρουν πως οι ΗΠΑ δεν στέλνουν τυχαία τα συγκεκριμένα αεροσκάφη στις δύο χώρες.  

Στην Άγκυρα υπάρχει ήδη ανησυχία για τις συμφωνίες που ''έκλεισαν'' στο Άμπου Ντάμπι.   

 

Σημαντικές συμφωνίες αναβάθμισης των διμερών σχέσεων υπεγράφησαν στα ΗΑΕ 

 

Την ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο επισφράγισε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον διάδοχο του θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν και την αποστολή των ΗΑΕ. Κατ’ αντιστοιχία της πολιτικής και αμυντικής συνεργασίας, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ισχυρή επιθυμία για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συμφωνία συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου, η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή της, καθώς και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στη βάση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας του 2007.

Μέσω της πολύ σημαντικής αναβάθμισης των διμερών σχέσεων, ενισχύονται περιφερειακά σχήματα πολυμερούς συνεργασίας που κινούνται στον ίδιο στρατηγικό άξονα, με γνώμονα της συνεργασίας την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, την ώρα που η Τουρκία, με σειρά παράνομων ενεργειών, θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια.

 


Τι αναφέρουν οι Τούρκοι-Θα... ''άπαντήσουν'' με TF-X

 

''Το υπό ανάπτυξη εθνικό πολεμικό αεροπλάνο θα βγει από το υπόστεγο το 2023. Θα χρησιμοποιηθεί ενεργά μετά το 2030. Το εγχώριο πολεμικό αεροπλάνο, θα έχει άνοιγμα φτερών 14 μέτρων και μήκος 21 μέτρων. Η Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία και την Κίνα σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα αποφάσισε να αγοράσει συνολικά 18 πολεμικά αεροσκάφη Rafale, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μαχητικά F-35 από τις Ηνωμένες Πολιτείες'', αναφέρουν οι Τούρκοι.


Πάντως για το TF-X πρέπει να προσθέσουμε πως δεν αρκεί να παραχθεί απλώς το 2023 αλλά και να φανεί τι δυνατότητες διαθέτει. Θα είναι εφάμιλο ενός F-35; Εξαιρετικά αμφίβολο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ