Ελληνοτουρκικά

Ο Αρχηγός της ΜΙΤ αποκαλύπτει το ισλαμικό πρόσωπο του Ερντογάν

Είναι δεδομένο ότι ο Αρχηγός της ΜΙΤ , είναι το δεξί χέρι του Ερντογάν. Αποκωδικοποιώντας τις ενέργειές του Αρχηγού είναι πολύ εύκολο να αντιληφθούμε το πραγματικό πρόσωπο  και τις επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια πιο ακριβής ανάγνωση της Τουρκίας μπορεί να βρεθεί κοιτάζοντας τον επικεφαλής πληροφοριών της χώρας και όχι τους διπλωμάτες της, δήλωσε την Πέμπτη ο αναλυτής του Αμερικανικού Τhink tank  "American Enterprise Institute" κ. Michael Rubin.

Σε άρθρο του για το Εθνικό Συμφέρον, ο Ρούμπιν δήλωσε ότι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν πολύ συχνά πρόθυμοι να δικαιολογήσουν τις ενέργειες της Τουρκίας και άλλων βάσει του «δημόσιου προσώπου που κατασκευάστηκε από τις προεδρίες και τα υπουργεία Εξωτερικών»

Ωστόσο, συγκεκριμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) Hakan Fidan, με τις ενέργειές τους, ήταν πιο αποκαλυπτικοί για τις αληθινές προθέσεις της χώρας, δήλωσε ο Rubin.

Ο Fidan που εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ υπήρξε εδώ και πολύ καιρό στενός σύμμαχος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ήταν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, προτού διοριστεί επικεφαλής της MIT το 2010. 

Παραιτήθηκε εν συντομία από τη θέση το 2015 για να γίνει κοινοβουλευτικός υποψήφιος για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Φιντάν είναι θαυμαστής του Ιράν και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να υπονομεύσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, δήλωσε ο Ρούμπιν. 

Το 2013 συγκεκριμένα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι πληροφοριών φέρεται να κατηγόρησαν τον Φιντάν για την αποκάλυψη ενός κατασκοπευτικού δικτύου που λειτουργούσαν οι Ισραηλινοί από την Τουρκία εναντίον του Ιράν, πιθανώς ως αντίποινα για το περιστατικό του στολίσκου της Γάζας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ Τούρκοι πολίτες από Ισραηλινούς στα ανοικτά της θάλασσας, έναντι των παλαιστινιακών περιοχών.

Ο Ρούμπιν είπε ότι ο Φιντάν είχε επίσης επιβλέψει τη ροή όπλων σε ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία και παρείχε υποστήριξη στα ισλαμικά κράτη (ISIS). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι ο Fidan «αντιπροσωπεύει την πραγματική Τουρκία περισσότερο από την εικόνα που προβάλλεται κατά τη διάρκεια αντιπροσωπειών του Κογκρέσου στην Κωνσταντινούπολη ή σε κοκτέιλ πάρτι στην τουρκική Προεδρία», είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ