Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στα ''κάγκελα'' οι Τούρκοι: ''Δεν πρέπει να πάρουν οι Έλληνες τα F-35''

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία με την έλευση των F-35 στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι του defenceturk.net, τονίζουν ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 20 αεροσκάφη F-35 Joint Strike από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σύμφωνα με τους Τούρκους, για τα έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της Ελλάδας, τα οποία θα πάρει η Αθήνα από αυτά που ήταν να πάνε στην Τουρκία, υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο των ΗΠΑ με την Άγκυρα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως υπάρχει ενεργή σύμβαση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για τα F-35.

Η Τουρκία ξέρει πως αν η αγορά των γαλλικών Rafale αλλάζει υπέρ της Ελλάδας την ισορροπία στο Αιγαίο η αγορά από την Αθήνα και F-35 κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμή υπέρ της Αθήνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα αυτά, την στιγμή που ένας Αμερικανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι η Τουρκία διατρέχει σοβαρό κίνδυνο κυρώσεων αφού δοκίμασε το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-400.

"Αυτός ο κίνδυνος είναι πολύ πραγματικός επειδή ... συνεχίζουν να ακολουθούν το S-400", δήλωσε ο R. Clarke Cooper, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών που είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις όπλων, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε: "Και, φυσικά, με τη δοκιμή του, οι κυρώσεις είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι".

https://www.youtube.com/watch?v=i-CWHSNNK3k&t=12s

Σύμφωνα με πηγές, η Ελλάδα θα εφοδιαστεί τελικά με είκοσι από τα προηγμένα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, με τα πρώτα έξι να φτάνουν το 2022.

Αυτή η πρώτη παρτίδα F-35 θα παραδοθεί πιθανόν ταυτόχρονα με τα έξι γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Αυτό το σενάριο προέκυψε λόγω της ενεργοποίησης των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf από την Άγκυρα πριν μερικές ημέρες.

Αναφέρθηκε ότι εκτός από την πώληση και την ενδεχόμενη παράδοση των F-35 στην Ελλάδα, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να μεταφέρει τις δυνάμεις του από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία σε αεροπορική βάση στην Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...