Ελληνοτουρκικά

«Σκύλιασε» ο τουρκικός Τύπος για την τοποθέτηση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, για την ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, την Τετάρτη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

«Πάλι πρόκληση από την Ελλάδα: Σήκωσαν γιγαντιαία ελληνική σημαία στο Καστελόριζο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που χαρακτηρίζει «προκλητική» την ενέργεια. «Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται μετά τη νέα πρόκληση της Ελλάδας, στο πλησιέστερο προς την Τουρκία νησί του Καστελόριζου, με τη ύψωση γιγαντιαίας ελληνικής σημαίας που μπορεί να δει κάποιος με γυμνό μάτι από το Κας» αναφέρει το δημοσίευμα, προβάλλοντας και τις δηλώσεις του δημάρχου Κας, Μουτλού Ουλουτάς, που μίλησε για προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα, παραμονές της 97ης επετείου της Ημέρας της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Στ’ όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία ενώ στο πλαίσοα των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου» δήλωσε προκλητικά ο δήμαρχος Κας, παραβλέποντας πως η σημαία υψώθηκε σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Τουρκία τιμάει σήμερα την 79η επέτειο, από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...