Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

ΕΕ: Στο τραπέζι των συζητήσεων η τουρκική προκλητικότητα, αλλά κυρώσεις από τον Δεκέμβριο

Tην στιγμή που η Τουρκία προκαλεί τον Ελληνισμό, η ΕΕ εξακολουθεί να ''κωφεύει'' και να αφήνει την Άγκυρα να κάνει το ''παιχνίδι'' της. 

Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει... απασφαλίσει εντός κι εκτός συνόρων, το θέμα της Τουρκίας αναμένεται να βρεθεί ξανά στο... διαδικτυακό τραπέζι της τηλεδιάσκεψης των 27 ηγετών την Πέμπτη, που έχει προγραμματιστεί για την επιδείνωση της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού.  

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές των Βρυξελλών, η συμπεριφορά της Τουρκίας, κάνει επιτακτική την ανάγκη συζήτησης άμεσα, νωρίτερα από τον Δεκέμβριο που είχε προγραμματιστεί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, οι ηγέτες κατά την τηλεδιάσκεψη δεν θα λάβουν αποφάσεις. Οπότε, για τις όποιες αποφάσεις για κυρώσεις ή θετική ατζέντα, θα κρατήσουν το «ραντεβού» του Δεκεμβρίου.   

Δηλαδή δίνουν διορία για άλλον ένα μήνα στον Ερντογάν να κάνει την ''βρώμικη'' δουλειά! 

Από την μία η Άγκυρα έχει τορπιλίσει κάθε προσπάθεια διαλόγου, από την άλλη όχι μόνο δεν αποκλιμακώνει αλλά πλησιάζει σε περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και τέλος έφτασε σε σημείο να προαναγγείλει έρευνες και νοτίως της Κρήτης. 

https://www.youtube.com/watch?v=Cpd9EmPQLPs

Σε περίπτωση πάντως που συμβεί αυτό, ο Ελληνικός Στόλος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη δημιουργία ενός πλωτού «τείχους» πολυάριθμων μονάδων τα οποία θα στείλουν το μήνυμα πως δεν θα επιτραπεί στο τουρκικό γεωτρύπανο να περάσει. Αντίστοιχα και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα «αόρατα» για τους Τούρκους ελληνικά υποβρύχια δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια της Τουρκίας να πετύχει τους στόχους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει, όμως και ένα δεύτερο σενάριο σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να γυρίσει τις πιθανότητες υπέρ της στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν Τα Νέα, οι επιτελείς στις Ένοπλες Δυνάμεις αναμένουν ακόμα και διπλή NAVTEX από την Τουρκία, μία νοτίως της Κρήτης και μία κοντά στο Καστελόριζο προκειμένου να διασπάσουν τις ελληνικές δυνάμεις.
 

https://www.youtube.com/watch?v=XCSdX1bHk-U&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ