Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πώς τα F-35 θα δώσουν απόλυτη υπεροχή στην ελληνική ΠΑ σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, «υποθηκεύει» την αμερικανική υποστήριξη πρός την χώρα μας σε καιρό επιχειρήσεων κατά της Τουρκίας για ευνόητους λόγους (F-35 vs S-400). Επίσης τα αόρατα F-35, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε «διάδρομο» στην τουρκική αεράμυνα, προκειμένου να εισχωρήσουν τα F-16 –MIRAGE 200 μας σε δεύτερο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο άρθρο μου με τίτλο «Θερμό επεισόδιο: Η στρατηγική των Τούρκων & η ελληνική αντίδραση», το οποίο αναρτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020, έκανα παραπομπή σε παλαιότερο άρθρο-ανάλυσή μου στο οποίο, ανέφερα:

3. "Επίσπευση εξοπλιστικών προγραμμάτων

    α/Πολεμική Αεροπορία

– Οπωσδήποτε αγορά ή μέσω leasing (Γαλλία-Ισραήλ) απόκτηση 2 αεροσκαφών ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών  με καύσιμα (ιπτάμενα tanker).

Η παραπάνω αγορά θα αποτελούσε μεγάλο πολλαπλασιαστή ισχύος της Πολεμικής μας αεροπορίας,  ενώ παράλληλα θα επέτρεπε στην πολεμική μας αεροπορία να ενεργεί μέχρι και την Κύπρο για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα λόγω Κρήτης, στο οποίο θα έδρευαν τα παραπάνω 2 ιπτάμενα tanker, θα μπορούσε να ανεφοδιάζει τα μαχητικά αεροσκάφη της  σε περιοχή της Μεσογείου στην κατεύθυνση  νοτίως Χανίων, μακριά από τα τουρκικά αεροδρόμια και ραντάρ, με δυνατότητα ενέργειας τόσο στην Κύπρο για μεγάλο χρονικό διάστημα  όσο και στην ευρύτερη περιοχή της NA Mεσογείου, από αυτή τη νέα κατεύθυνση, από Δυτικά πρός τα Ανατολικά .(Μεσόγειος-Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος)

Συνεπώς η Κύπρος δεν θα τελούσε υπό την άτυπη τουρκική αεροπορική ομηρία στην οποία τελεί τώρα.

Επιπλέον η τουρκική αεροπορία θα αναγκαζόταν να προβεί σε μερική αναδιάταξη, αποφορτίζοντας έστω και λίγο την περιοχή του Αιγαίου.

Τέλος σε μια πιθανή ελληνοτουρκική αεροναυμαχία στην περιοχή Κρήτης-Ρόδου-Καστελόριζου-Κύπρου, χάρη στα 2 αυτά αεροσκάφη η Πολεμική μας αεροπορία θα πολλαπλασίαζε το χρόνο εμπλοκής της στο υπόψη Θέατρο επιχειρήσεων, με πολλαπλά οφέλη.

Κλείνοντας θα έλεγα ότι η προσθήκη αυτών των 2 αεροσκαφών, θα αποτελούσε πονοκέφαλο για την τουρκική αεράμυνα, αφού οι τουρκικοί S-400 θα μπορούσαν να παρακαμφθούν από την ελληνική αεροπορία, ενεργώντας αιφνιδιαστικά μέσω περιοχής την οποία  αυτοί δεν θα κάλυπταν.

– Οπωσδήποτε αγορά ή μέσω leasing (Ισραήλ) απόκτηση τουλάχιστον 4 αεροσκαφών F-35. Αυτή η κίνηση εφόσον γίνει θα μας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε «διάδρομο» μέσω των F-35 στην τουρκική αεράμυνα, προκειμένου να εισχωρήσουν τα F-16 –MIRAGE 200 μας, σε δεύτερο χρόνο.

Σημειώνω ότι οι δύο παραπάνω αγορές απομειώνουν σε σημαντικό βαθμό την ισχύ της τουρκικής αεράμυνας, ιδίως μετά την απόκτηση των S-400 από τους Τούρκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, και αυτό είναι σημαντικότατο, η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα, «υποθηκεύει» την αμερικανική υποστήριξη πρός την χώρα μας σε καιρό επιχειρήσεων κατά της Τουρκίας για ευνόητους λόγους (F-35 vs S-400).

Σε σημερινό άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο «Εξέλιξη «βόμβα»: Τα τουρκικά F -35 «ντύνονται» στα γαλανόλευκα -Ακολουθεί η μεταφορά της βάσης του Ιντσιρλίκ», γίνεται αναφορά στην είδηση περί άμεσης άφιξης και ένταξης έξι μαχητικών F-35 στο οπλοστάσιο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως τα έξι αυτά F-35 που «θα ντυθούν στα γαλανόλευκα» είναι αυτά που προορίζονταν για την Τουρκία. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» κατά την πρόσφατη επίσκεψη Μ.Πομπέο στην Ελλάδα δρομολογήθηκε η προμήθεια 20 F-35, τα έξι εκ των οποίων θα αγοραστούν με «έξυπνο» δανεισμό μέσα στο 2022 και θα αποτελέσουν μαζί με τα πρώτα έξι Rafale τη δύναμη πυρός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας."

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ