Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Eρντογάν: ''Γιατί δεν αντέδρασαν οι ΗΠΑ στους S-300 της Ελλάδας;''

Με τον πιό επίσημο τρόπο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος S-400.

Ο Ερντογάν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως δεν κάμπτεται από τις αντιδράσεις των ΗΠΑ για τη δοκιμή αυτή. «Κάνουν οι ΗΠΑ ερωτήσεις για τους S-300 που βρίσκονται στα χέρια της Ελλάδας;», συμπλήρωσε ο Ερντογάν. 
 
Όπως σας έχει αποκαλύψει εδώ και ημέρες το Πενταπόσταγμα, στην Τουρκία επικρατεί ανησυχία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν δοκιμές των ελληνικών S-300. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα ζήτημα που σας είχε αποκαλύψει το Πενταπόσταγμα.  Όπως σας είχαμε αναφέρει, η Ελλάδα θα υλοποιήσει βολή των S-300 για δεύτερη φορά.  Μάλιστα οι Τούρκοι ανησυχούν, καθώς γράφουν σε άρθρα του ότι η ''Άθηνα σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις δυνατότητες του συστήματος ώστε να πλησιάσει  περισσότερο με τους τουρκικούς S-400.''

Η χώρα μας διατηρεί στην Κρήτη δύο πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα 48Ν6Ε1 που έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 χλμ.

Τοποθετημένες αυτές οι συστοιχίες πυραύλων στην Κρήτη, προστατεύουν τόσο την αεροναυτική βάση της Σούδας όσο και τις υπόλοιπες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί, αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέχρι τα Δωδεκάνησα, μαζί με την έξοδο ανατολικά προς Κύπρο.

Δηλώσεις Ακάρ που εμπλέκουν την Ελλάδα με τους S-300

Την χώρα μας επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός άμυνας για την πρόσφατη δοκιμή των τουρκικών πυραύλων S-400, στην Σινώπη.

Η Τουρκία δεν θα ενσωματώσει τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 στην αμυντική δομή του ΝΑΤΟ και θα τα χρησιμοποιεί ως αυτόνομο πυραυλικό σύστημα, όπως κάνει η Ελλάδα με τους ρωσικούς S-300”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας,Χ.Ακάρ τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος ήταν αναγκαιότητα και όχι επιλογή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ