Ελληνοτουρκικά

Στρατιωτική θητεία κληρωτών- ένας διαφορετικός σχεδιασμός

Οι κληρωτοί θα υπηρετούν 12μηνη θητεία σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία, ενώ εξετάζεται η υποχρεωτική στράτευση στα 18, όπως συμβαίνει στην Εθνική Φρουρά στην Κύπρο και στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Εμείς θα επιχειρήσουμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένα, μια άλλη πρόταση περισσότερο «αποδοτική και άμεση», τόσο  για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για τους κληρωτούς.

Εισακτέοι σε   Ελληνικά ΑΕΙ-ΤΕΙ  (2015-2016)

Κατηγορία Ιδρύματος       2015              2016
Εισακτέοι ΑΕΙ                 44.200            43.855
Εισακτέοι ΤΕΙ                 24.130            26.130
Σύνολο                           68.330            69.985

Από τα παραπάνω δύο έτη αν προσθέσουμε τα σύνολα εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προκύπτουν 138.315 φοιτητές-φοιτήτριες.

Από αυτούς  περίπου το 40% ήταν άνδρες και το 60% γυναίκες. Άρα οι άνδρες ήταν 138315χ40%=55326 .

Από αυτούς κατάλληλοι για στράτευση αν ήταν το 90%, τότε μιλάμε για 55.326χ90%=49.793 άνδρες, οι οποίοι φυσικά δεν στρατεύθηκαν αφού έλαβαν αναβολή λόγω σπουδών.

Αν υπολογίσουμε μεσοσταθμικά ότι οι σπουδές στις σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ των φοιτητών μας είναι 5 έτη, τότε οι άνδρες φοιτητές κατάλληλοι για στράτευση  θα είναι 49.793χ5/2=124.482 άνδρες

Στρατιωτική θητεία- Εκπαίδευση-Επιστράτευση

Όσοι είναι ήδη φοιτητές  ή οι νεοεισαχθέντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, να κατανεμηθούν από το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με τις ανάγκες- ελλείψεις  κατά κλάδο των ΕΔ και κατά όπλο ή σώμα

Κριτήριο θα αποτελέσει η έδρα του κάθε Πανεπιστημίου σε σχέση με τις ανάγκες των Μονάδων εκστρατείας που βρίσκονται στη χερσαία και νησιωτική μεθόριο με την Τουρκία, αλλά και το γνωστικό αντικείμενο της κάθε πανεπιστημιακής σχολής, προκειμένου να τους αποδοθεί ειδικότητα στο στρατό συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. πχ Ιατροί, νοσηλευτές  να αποδοθούν στο υγειονομικό σώμα.

Χονδρικά θα λέγαμε ότι, οι φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών που εδρεύουν σε  Κεντρική –Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  να υπαχθούν επιστρατευτικά σε Μονάδες της Θράκης.

Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών που εδρεύουν σε  Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Επτάνησα και Θεσσαλία να υπαχθούν επιστρατευτικά σε Μονάδες της παραμεθορίου Μακεδονίας,  Ηπείρου  και νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Οι φοιτητές των πανεπιστημιακών σχολών που εδρεύουν σε  Αττική-Λοιπή Στερεά Ελλάδα –Πελοπόννησο και Κρήτη να υπαχθούν επιστρατευτικά σε Μονάδες των λοiπών νησιών του Αιγαίου-Δωδεκανήσων-Κρήτης.

Τέλος οι φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου να υπαχθούν επιστρατευτικά στα νησιά του Αιγαίου  στα οποία εδρεύουν οι σχολές τους .

Στη συνέχεια και πριν την έναρξη  του ακαδημαϊκού έτους άπαντες να περάσουν τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση διάρκειας 4 εβδομάδων. Την 5η εβδομάδα να μετακινηθούν στις έδρες των υπό ένταξη τους Μονάδων, προκειμένου να γνωριστούν με το προσωπικό της και να τους γίνει μία βασική ενημέρωση. Τα παραπάνω θα γίνουν μόνο μία φορά.

Στη συνέχεια  θα πρέπει να προβλεφθεί η  15νθήμερη εκπαίδευσή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), για κάθε έτος που είναι φοιτητές.Αυτές οι 15 ημέρες εκπαίδευσής τους να κατανέμονται σε, 8 ημέρες για εκπαίδευση-βολές στις Μονάδες όπου έχουν ενταχθεί επιστρατευτικά και  σε 1 εβδομάδα  για συμμετοχή τους στην Εθνική  Διακλαδική Άσκηση "Παρμενίων", πάλι με τη Μονάδα τους.

Συνολικά κατά έτος θα  υπηρετούν 15 ημέρες στις ΕΔ. Η Πολιτεία τις παραπάνω ημέρες  θα τίς υπολογίσει  ως ημέρες στη θητεία τους. Για παράδειγμα ένας φοιτητής που θα φοιτήσει 5 έτη στη σχολή του στο Πανεπιστήμιο, θα έχει υπηρετήσει  35 ημέρες (βασική εκπαίδευση και αρχική μετακίνησή του στη Μονάδα του)+ (15 ημέρες κάθε έτος Χ 5 έτη )= 35+75= 110 ημέρες .
 

Αυτές οι 110 ημέρες  θα λογίζονται ως ημέρες στρατιωτικής θητείας και θα αφαιρούνται  από την  συνολική θητεία του κάθε στρατεύσιμου όταν στρατευθεί κανονικά και θα υπηρετήσει τις υπόλοιπες ημέρες στη Μονάδα του.

Τα παραπάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα οι ΕΔ να λύσουν το πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού δια παντός και κυρίως σε περίπτωση κρίσεως με την Τουρκία να έχει  εκτός από τον ενεργό στρατό , επιπλέον άμεσα διαθέσιμο(σε 24 -48 ώρες) μεγάλο όγκο νέου ηλικιακά προσωπικού, 124.482 φοιτητές μόνο, το οποίο θα έχει εκπαιδευτεί την τελευταία πενταετία, θα είναι ενταγμένο σε Μονάδες εκστρατείας τις οποίες θα γνωρίζει, και στις οποίες θα έχει ασκηθεί 5 φορές τα τελευταία  5 έτη.

Αν στους παραπάνω προστεθεί  η αυτόματη ένταξη, οι  επιστρατευόμενοι που έχουν εκπληρώσει τη θητεία τους ήδη, οι άνδρες των ΤΕΑ ,τότε αντιλαμβανόμαστε εύκολα το ότι η παρατακτέα μας δύναμη σε περίπτωση κρίσεως με την Τουρκία, καθιστά απαγορευτική  την οποιαδήποτε σκέψη καταλήψεως ελληνικού εδάφους.

Ειδικότερα για τους  άνδρες μόνιμους  κατοίκους των νησιών του Αιγαίου-Δωδεκάνησα  και Θράκης θα πρέπει άπαντες στην ηλικία των 18 ετών , ανεξαρτήτως αν είναι φοιτητές ή όχι να ακολουθείται η διαδικασία την οποία περιγράψαμε για τους φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ την πρόβλεψη. Οι λοιποί άνδρες Έλληνες  άνω των 18 ετών που δεν είναι φοιτητές, δεν κατοικούν μόνιμα στη Θράκη-νησιά Αιγαίου –Δωδεκάνησα, να εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία κανονικά δικαιούμενοι το μέγιστο 3 έτη αναβολής, ανυπερθέτως.

Τα παραπάνω αποτελούν μία σχετικά  γενική αποτύπωση του σχεδιασμού στράτευσης της νεολαίας μας, για επίλυση της υστέρησης που παρουσιάζουν οι ΕΔ μας. Τέλος θα απαιτηθεί περαιτέρω ενδελεχής μελέτη και επίλυση των επιμέρους προβλημάτων τα οποία θα εμφανιστούν, από την εφαρμογή του ανωτέρω σχεδίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης