Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Στρατιωτικοί κύκλοι: ''Οι Τούρκοι ψάχνουν ρεβάνς για την τρύπα στο “Κεμάλ Ρείς”

Σε ύψιστη επιφυλακή παρέμεναν χθες οι Ενοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) στην περιοχή του Καστελόριζου, παρακολουθώντας τον πλου του «Ορούτς Ρέις» και τη συνοδεία του, που χθες έφθασαν μέχρι και περί τα 9 ναυτικά μίλια από το νησιωτικό σύμπλεγμα.  

Με βάση την πορεία που ακολουθεί το «Ορούτς Ρέις» (την ταχύτητα αλλά και την περιοχή που έχει δεσμευθεί με NAVTEX για έρευνες), θα είναι ξανά εντός περιοχής των 12 ν.μ. από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, σήμερα αργά το απόγευμα.  

Στρατιωτικοί κύκλοι ανέφεραν ότι οι Ε.Δ. είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, καθώς έχουν αφομοιώσει τα διδάγματα της πρόσφατης διπλής κρίσης του Αυγούστου και του Ιουλίου, πέρα από τη γνώση που ούτως ή άλλως διαθέτουν κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους. Στο ΓΕΕΘΑ δεν αποκλείουν οι Τούρκοι να επιθυμούν ρεβάνς για την επακούμβηση της φρεγάτας «Λήμνος» με το «Κεμάλ Ρέις», γι’ αυτό υπάρχουν οδηγίες για προσοχή ώστε να αποφευχθεί πιθανή προβοκάτσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χθες, από το ΓΕΕΘΑ διέρρευσε σειρά φωτογραφιών στις οποίες διακρίνονται φρεγάτες, πυραυλάκατοι και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου ανεπτυγμένα, ενώ σε πιο μακρινά πλάνα είναι ορατός ο πολύ πυκνός σχηματισμός πλοίων του τουρκικού ναυτικού γύρω από το «Ορούτς Ρέις».  

Η διαρροή των φωτογραφιών από το ΓΕΕΘΑ είχε, επίσης, ως στόχο και την ευρύτερη τοποθέτηση της Ελλάδας προς το εξωτερικό, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η Αθήνα, σε περίπτωση που απειληθούν κυριαρχικά δικαιώματα, δεν θα διστάσει να τα υπερασπιστεί και με στρατιωτικά μέσα.  

https://www.youtube.com/watch?v=zIm6XLUNGO0&t=3s

Η μάχη των υποβρυχίων  


 
Εδώ και ημέρες, οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει ένα… κυνήγι υποβρυχίων, στο Αιγαίο προκειμένου να εντοπίσουν τα «αόρατα» ελληνικά. 

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και χθες Τρίτη 20, οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις φορές τουρκικά υποβρύχια που κινούνταν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο εντοπισμός των τουρκικών υποβρυχίων έγινε από ελληνικά πολεμικά πλοία επιφανείας που χρησιμοποιούσαν τις ανθυποβρυχιακές τους συσκευές, τα sonar τους δηλαδή, και τα radar τους αλλά και από ελικόπτερα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Τα Ελληνικά υποβρύχια παραμένουν άφαντα από τις δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού, τα ελληνικά υποβρύχια, προκαλώντας νευρική κρίση στην Άγκυρα–εξαναγκάζοντας την ακόμη και σε προπαγανδιστικά fake βίντεο που δείχνουν ότι αυτά εντοπίστηκαν- και ενώ ο υποβρύχιος πόλεμος στο βυθό του Αιγαίου κλιμακώνεται συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «αόρατα» υπερόπλα μαζί με τα δυο εκσυγχρονισμένα που διαθέτει η εθνική φαρέτρα αποτελούν για περισσότερο από δύο μήνες τον μεγάλο πονοκέφαλο του Oruc Reis, αλλά και των τουρκικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα νότια του Καστελορίζου, πρωταγωνιστώντας σε έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο.

Ενδεικτικό της ελληνικής υπεροχής στο βυθό της Μεσογείου είναι και το γεγονός ότι το υποβρύχιο τύπου 214 «Παπανικολής» του Πολεμικού Ναυτικού κατόρθωσε να παραμείνει άφαντο για 34 συνεχόμενες ημέρες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτελώντας στο ακέραιο την αποστολή του.

Οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να τα εντοπίσουν είχαν ρίξει στο κυνήγι τους σχεδόν το σύνολο του ανθυποβρυχιακού τους στόλου, έναν σημαντικό αριθμό ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, αλλά και μια πλειάδα κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN -235, χωρίς όμως να πετύχουν κανένα αποτέλεσμα.

Τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 είχε παραγγείλει η Αθήνα από τη Γερμανία το 2000, δίνοντας σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο Πολεμικό Ναυτικό.

https://www.youtube.com/watch?v=nntZbaFLtaY&t=4s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...