Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντοπίζουν τουρκικά υποβρύχια & τα ''βομβαρδίζουν'' με τα σόναρ τους

Παιχνίδια στην κόψη του ξυραφιού με το Oruc Reis παίζει η Τουρκία, που συνεχίζει παράλληλα και τις προκλήσεις της σε λεκτικό επίπεδο. Προκλήσεις που δεν συνίστανται μόνο σε επιθετική ρητορική, αλλά και σε απόπειρες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.  

Με το τουρκικό ερευνητικό να φτάνει σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο το πρωί της Τρίτης, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε καθεστώς ύψιστης ετοιμότητας, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Oruc Reis. Και το διάστημα μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, όταν και λήγει η τουρκική NAVTEX είναι κρίσιμο. 

Αρκετά πλοία αναπτύχθηκαν νότια του Καστελόριζου σε κοντινές αποστάσεις σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος». Την δική τους «ασπίδα» στο ακριτικό σύμπλεγμα. Μια κίνηση κυρίως συμβολική. Μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι προκλήσεις έχουν και όρια με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει και τα μέσα και τη βούληση να σταθεί φρουρός στα ακριτικά νησιά και στις θαλάσσιες περιοχές πλήρους κυριαρχίας. Και δεν ήταν μόνο οι Μονάδες επιφανείας πανέτοιμες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ο μεγάλος «εφιάλτης» των γειτόνων, τα Ελληνικά υποβρύχια.

Το Τουρκικό ερευνητικό συνεχίζει την πορεία του για μια ακόμη μέρα προς το νοτιοδυτικό όριο της παράνομης NAVTEX στον 28οΜεσημβρινό και από σήμερα αναμένεται να στρέψει και πάλι βορειοανατολικά. Τα ξημερώματα της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται σύμφωνα με το pattern που ακολουθεί να περνά ξανά κοντά από το Καστελόριζο και μάλιστα ίσως ακόμα πιο κοντά απ’ όσο πέρασε το πρωί.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα που έχουν λάβει οι Τούρκοι είναι σαφές 

 

Αξίζει να επισημανθεί η κακή ψυχολογία των πληρωμάτων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, όλως ιδιαιτέρως των υποβρυχίων, αφού για ακόμα μία φορά, την πολλοστή το τελευταίο διάστημα, τα ελληνικά συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου εντόπισαν και «ξετρύπωσαν» τα τουρκικά υποβρύχια, «βομβαρδίζοντάς» τα με τα σόναρ τους και αναγκάζοντάς τα πληρώματά τους να νιώσουν στο πετσί τους τον πανικό του τι θα πάθαιναν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να «ταλαιπωρούν» τους Τούρκους στη θάλασσα, έχοντας αναπτύξει πλέον μαζί τους «ιδιαίτερη σχέση». Μία σχέση, όμως, που γεννά πανικό και αυτός μπορεί να επιφέρει μία λάθος κίνηση από τουρκικής πλευράς, που θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη και σε θερμό επεισόδιο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ