Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από τη Ρόδο το ''Κanuni''

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, θέλοντας να οδηγήσουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, δείχνοντας πως φοβάται να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Άγκυρα. 

Από την άλλη πλευρά, οι ΕΔ είναι σε ετοιμότητα και περιμένουν εντολές για να ''εγκλωβίσουν'' τους Τούρκους.  

Πριν καν το Oruc Reis πλεύσει μέσα στην περιοχή της παράνομης Τουρκικής navtex τα πρώτα Ελληνικά υποβρύχια κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ είχαν αναπτυχθεί ανατολικά της Ρόδου και περίμεναν τόσο το Τουρκικό ερευνητικό όσο κυρίως την αρμάδα πολεμικών πλοίων  που συνοδεύει το Oruc Reis.

Οι πληροφορίες για ενδεχόμενη νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας είχαν ήδη σημάνει "αθόρυβο" συναγερμό στο Αρχηγείο Στόλου με τα Ελληνικά υποβρύχια να συγκλίνουν προς την "καυτή" περιοχή και να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις. Παρά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία κινούνται για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες οι αόρατοι θηρευτές του Στόλου κατάφεραν όχι απλά να κινητοποιηθούν άμεσα αλλά να αποκτήσουν τακτικό πλεονέκτημα. Να φτάσουν δηλαδή σε προκαθορισμένες περιοχές και εκεί να "κρυφτούν", μένοντας ακόμα και ακίνητοι σε μεγάλα βάθη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συμβαίνει αυτή την στιγμή με το ''Kanuni και ''Oruc Reis'' 

Την ώρα που το Oruc Reis βρίσκεται περίπου 40 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, το Barbaros σαρώνει την Κύπρο και το Yavuz «ζεσταίνει μηχανές», το γεωτρύπανο Kanuni, βρίσκεται νότια - νοτιοδυτικά της Ρόδου και βορειοανατολικά της Καρπάθου. 

Το μεσημέρι της Πέμπτης (15.10), το Kanuni βρισκόταν σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από τη Ρόδο, εκτελώντας αβλαβή διέλευση σε διεθνή ύδατα.   

Bέβαια οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία της Αθήνας, το ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, καθώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μπλοκάρει κάθε κίνηση των Τούρκων, να τους κάνουν ''καψόνι'', όπως έκανε η Άγκυρα κατά του Ν. Δένδια χθες!

Δείτε χάρτες   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ