Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ο Τσαβούσογλου έβγαλε χάρτες που ''τεμαχίζουν'' την Ελληνική ΑΟΖ

Ανανέωση 14:22 

Ένα επικοινωνιακό σόου έστησε στην Μπρατισλάβα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που με τον Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκο Δένδια, συζητούσε για την προοπτική επανέναρξης των διερευνητικών επαφών.


Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στο φόρουμ της Ασφάλειας στην Μπρατισλάβα ο Τσαβούσογλου έβγαλε τρείς χάρτες . Ο πρώτος ήταν ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης. Ο δεύτερος ήταν ένας χάρτης με ελληνική και τουρκική σημαία που κατά τον κ. Τσαβούσογλου έδειχνε τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στην περιοχή και ο τρίτος χάρτης είναι αυτός του Καστελόριζου που όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσαβούσογλου είναι ένα νησί μόλις 2 χλμ από τις ακτές της Τουρκίας που διεκδικεί 40.000 km2 υφαλοκρηπίδα. 

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην διαδικασία των διερευνητικών επαφών που δεν δρομολογήθηκε τον Αύγουστο λέγοντας πως η Ελλάδα με το να υπογράψει το σύμφωνο με την Αίγυπτο ουσιαστικά προχώρησε σε μια κίνηση κακής πίστης έναντι της Τουρκίας και της διαδικασίας των διερευνητικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικό κείμενο

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στην Μπρατισλάβα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Ασφάλειας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να δοθεί τις επόμενες μέρες ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών επαφών. 

Αλήθεια, η Ελλάδα πέρα από μία καταδίκη στα λόγια, θα ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ή θα κάνει πίσω όπως πριν λίγες ημέρες;
 

https://twitter.com/Haber7/status/1314135002595110912

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ