Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Τον χαβά του ο Ερντογάν: «Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Η Ελλάδα ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην υπόθεση του Αιγαίου και της Μεσογείου, δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα. Η Ελλάδα ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας. 

Μαζί με τη Γαλλία, του Ελληνοκύπριους, τώρα μπλέκουν και την Αρμενία, κάνουν προκλητικές ενέργειες. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στα ζητήματα αυτά, δεν θα δεχτούμε καμία λύση που θα αγνοεί τους Τουρκοκύπριους στην Ανατολική Μεσόγειο και θα φέρνουμε τα θέματά μας πάντα σε επίπεδο συζήτησης. Όσοι είδαν την αποφασιστηκότητά μας στην Αν. Μεσόγειο κατάλαβαν ότι με κενές απειλές και εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε και μας άκουσαν και κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για διάλογο θέλουμε τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η αγορά Rafale από Ελλάδα-Αίγυπτο-ΗΑΕ μαζί με την μετεγκατάσταση 36 μαχητικών του Κατάρ στην Τουρκία, φέρνουν πιό κοντά την σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας;

Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την διατήρηση της συμμαχίας της με ΗΑΕ-Αίγυπτο και ιδιαίτερα με το Ισραήλ,...