Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ το τουρκολιβυκό μνημόνιο

To τουρκολιβυκό μνημόνιο πρωτοκολλήθηκε στον ΟΗΕ, αφαιρώντας ένα από τα τελευταία επιχειρήματα -και ελπίδα- της ελληνικής πλευράς, ότι δεν πάνε πια όλα τόσο άσχημα στα εθνικά θέματα. Η αλήθεια είναι ότι πάνε ….καταστροφικά!

Μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκολλήθηκε το παράνομο μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η πρωτοκόλληση και δημοσίευση των πάσης φύσεως συμφωνιών που κατατίθενται από τα κράτη στη Γραμματεία του ΟΗΕ αποτελεί τυπική και τεχνική διαδικασία. Η ενέργεια αυτή δεν προσδίδει νομιμότητα στα πρωτοκολλημένα κείμενα, ούτε σημαίνει την αναγνώριση του περιεχομένου από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η εν λόγω “συμφωνία” είναι  παράνομη και άκυρη, συνήφθη με παράτυπο τρόπο και δεν κυρώθηκε, ως όφειλε, από τη λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως φάνηκε και από την επιστολή του Προέδρου της τελευταίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Επίσης, η “συμφωνία” αυτή συνήφθη κατά παράβαση της Σύμβασης για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Αφού μας οδήγησαν στο τραπέζι με τον Ερντογάν, έδωσαν εντολή στον Γκουτιέρες να πρωτοκολλήσει το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο ώστε ο Ερντογάν να ισχυρίζεται απέναντι μας ότι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, με τη βούλα των Ηνωμένων Εθνών, το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...