Ερντογάν
Ελληνοτουρκικά

Δρούγος: Δεν βάζει μυαλό ο Ερντογάν!

Παρά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και την κυοφορούμενη έναρξη διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, απτόητη η τελευταία συνεχίζει αλλά και εντείνει τις προκλήσεις σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και τις στοχευμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις, ειδικά στη γεωγραφική περιοχή του συμπλέγματος Καστελλόριζου/Μεγίστης.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος για τον eleftherostypos.g

 • Ο Ερντογάν σε ένα κατάλληλα οργανωμένο συμπόσιο με ειδικούς για το Δίκαιο της Θάλασσας, χθες στην Κωνσταντινούπολη, συνέχισε την επιθετική ρητορική, υποστηρίζοντας ότι στη Μεσόγειο δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας και δεν πρόκειται η Αγκυρα να δεχθεί περιορισμένη πρόσβαση σε θαλάσσιο χώρο στη Ανατολική Μεσόγειο και κλείσιμό της στον κόλπο της Αττάλειας. Πρόσθεσε εμφατικά ότι η χώρα του «δεν είναι μουσαφίρης στην περιοχή αλλά ιδιοκτήτης» (μιλώντας από το Ντολμαμπάχτσε).
 •  
 • Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αποτελεί συνέχεια των όσων είπε προχθές για την ημέρα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και την συμπλήρωση 482 χρόνων από την επικράτηση του οθωμανικού στόλου επί των ενωμένων ναυτικών δυνάμεων δυτικών/χριστιανικών κρατών στην Πρέβεζα. Δεν είναι τυχαίο ότι επανέφερε τον Μπαρμπαρός Χαρεντίν Πασά στο προσκήνιο, δίνοντας έμφαση στο σύγχρονο τουρκικό δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.
 •  
 • Η επιστολή του στην Ε.Ε. και στους ηγέτες των 25 από τα 27 κράτη-μέλη της Ενωσης. Περιθωριοποιεί την όποια λύση του Κυπριακού, εμμένοντας ξεκάθαρα στη μοιρασιά των φυσικών πόρων ανάμεσα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Με τους τελευταίους να τους έχει εντάξει δυναμικά και εμφανέστατα σε ό,τι συζητά για την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο εμπίπτει και η προσθετική δυναμική της «Αμμοχωστοποίησης» κατεχόμενων περιοχών, που τις αναβαθμίζει μέσω αναφορών του σε δημιουργία νέας αεροπορικής και ναυτικής βάσης στη ΒΑ Κύπρο.
 •  
 • Τόσο ο ίδιος όσο και ο μεγαλοσύμβουλός του Ιμπραήμ Καλίν τονίζουν ότι εκτός της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, θα τεθούν στις προσεχείς συνομιλίες το εύρος του εναέριου χώρου στο Αιγαίο, τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, τα μουσουλμανικά τεμένη στη χώρα μας, νησίδες και βραχονησίδες, αλλά και η πρόκληση περί αποστρατιωτικοποίησης των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.
 •  
 • Ενώ συνεχώς μεταφέρουν στο προσκήνιο των ανυπόστατων διεκδικήσεών τους το καθεστώς των νήσων, δεν αναφέρονται ποτέ στο τι αυτοί θα άλλαζαν από τη δική τους πλευρά σε ένα υποθετικό σενάριο. Ζητάνε μονομερή αφοπλισμό νησιών μας και δεν προβαίνουν -έστω στα λόγια- σε κάποιες αλλαγές π.χ. στο καθεστώς της 4ης Στρατιάς του Αιγαίου, στην αποσυμφόρηση σε ό,τι αφορά τις υπερβολικά μεγάλες δυνατότητες των αποβατικών δυνάμεων, ή ακόμα και την ένταξη της Στρατιάς του Αιγαίου στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας. Ζητάνε μονομερή αφοπλισμό της άλλης πλευράς.
 •  
 • Σε ό,τι αφορά τις αθλιότητες στο Καστελλόριζο με το drοne κ.λπ., οπωσδήποτε υπάρχουν ευθύνες και από τη δική μας πλευρά. Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε θρασύτατη ενέργεια σε βάρος εθνικής επικράτειας για κάποια λεπτά. Στόχος ήταν να τρομοκρατηθούν οι ακρίτες του Καστελλόριζου. Επειδή η Αγκυρα έχει «επαναστατικοποιήσει» τη χρήση των drones σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα ως και με ευρεία χρήση κατά των δυνάμεων του Ασαντ, των Κούρδων και του Χαφτάρ, η συγκεκριμένη ενέργεια έχει βάθος… Με την παράνομη πτήση πάνω από τη Μεγίστη μάς αναλύει και βαθμολογεί. Επρεπε να είχαμε αντιδράσει.
 •  
 • Η ενέργειά τους είναι ακόμα πιο απαράδεκτη και απύθμενου θράσους με το να ρίξει κόκκινη μπογιά στη χαραγμένη στο έδαφος ελληνική σημαία. Και η συγκεκριμένη κίνηση ήταν μελετημένη και βγαλμένη μέσα από την ειδική ομάδα ψυχολογικών επιχειρήσεων που έχει συσταθεί στο Κας, έναντι της Μεγίστης. Τέτοιες κινήσεις ποτέ δεν ήταν τυχαίες. Τουναντίον, κατευθύνονται από παράγοντες και την ηγεσία γενικών επιτελείων και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Ενήργησαν σε περιοχή που στρατιωτικά και ενεργειακά στοχεύουν και απειλούν, και η οποία έχει άλλη «διάσταση» από το να την έκαναν σε κάποια άλλη μικρονησίδα ή βραχονησίδα. Μας τεστάρουν συνέχεια. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...