Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Οι Τούρκοι προκαλούν ξανά... γέλια με το νέο βίντεο για τη "Γαλάζια Πατρίδα"

Με ένα εξαιρετικής αισθητικής βίντεο, η τουρκική προεδρία, δείχνει τι σημαίνει για την Άγκυρα η "Γαλάζια Πατρίδα".

Το προπαγανδιστικό σποτ που προσπαθεί να συνδέσει το τουρκικό ναυτικό του σήμερα με εκείνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μπορεί να έχει σκοπό να..."τρομοκρατήσει", όμως μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να μοιράσει άπλετο γέλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μοτίβο που συνηθίζει η Άγκυρα για να εμψτχώνει μάλλον το εσωτερικό της χώρας, αφού δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει και το "ιδιαίτερο" βίντεο που είχε αναρτήσει πριν λίγο καιρό το Υπουργείο Άμυνας της χώρας με μεγάλη υπερηφάνεια...

Με πρωταγωνιστές πειρατές, Σουλτάνους, ναυμαχίες, όπλα και εθνικά εμβατήρια και στο «βάθος» την τουρκική νεολαία και τις γενιές που έρχονται, ο Ερντογάν προσπαθεί να αναδείξει την ιστορία και τη ναυτοσύνη των Τούρκων...

Στην αρχή του βίντεο με το οποίο η Τουρκία προκαλεί ξανά, διακρίνονται τα δύο παιδάκια να διαβάζουν βιβλίο που έχει τίτλο «Ο κυρίαρχος στη θάλασσα γίνεται κυρίαρχος στον κόσμο».

Κάποια στιγμή η πόρτα χτυπάει και στο κατώφλι Τούρκοι αξιωματούχοι με μία σημαία. Ο πατέρας των παιδιών έχει γίνει μάρτυρας. Ηχητική υπόκρουση η φωνή του Ερντογάν που απαγγέλλει το εμβατήριο της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το νεαρό αγόρι περήφανο πια για τον νεκρό πατέρα του, κρεμάει την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Οι στίχοι του εμβατηρίου «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρουν:

«Οι άπιστοι έγιναν ένα έθνος κι έστησαν συμμαχία.
Οι στρατοί του Ισλάμ προσέφυγαν στο δημιουργό.
Το λιοντάρι της Μεσογείου (Χαϊρεντίν Πασά) έβγαλε το σπαθί Ζουλφικάρ.
Ο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά με τον στόλο του Ισλάμ χτυπά κατά κύματα τη συμμαχία των σταυροφόρων.
Εγώ άκου κόσμε, είμαι παιδί μάρτυρα.
Μην ξεχνάς πως είμαι τέκνο της πατρίδας με την ημισέληνο.
Που από το αίμα των προγόνων μου ρέει στις φλέβες μου.
Δίνουμε την ζωή μας και παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα».

Στο τέλος του βίντεο ακούγεται και ο Ταγίπ Ερντογάν να απαγγέλλει δύο στίχους από το ποίημα «Σημαία». Εκεί ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην τούρκικη σημαία ακούγεται να απαγγέλλει τα εξής: «Εεε εσύ που ανεμίζεις τεντωμένη στους ανέμους Περιστέρι της ειρήνης αετέ του πολέμου Λουλούδι μου που ανθίζεις στα ορεινά Γεννήθηκα κάτω από σένα Θα πεθάνω κάτω από σένα Εσύ που είσαι η ιστορία μου η τιμή μου η πίεσή μου , τα πάντα μου ! Όποιο μέρος στη γη σου αρέσει ! Όπου θες να στηθείς Πες το μου να σε στήσω εκεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως, παρά την προκλητικότητά του το βίντεο αυτό, σαν κακογυρισμένο, κιτς ντοκιμαντέρ μπορούμε να το βλέπουμε για να αντιλαμβανόμαστε το ποιοι ήταν και θα είναι οι Τούρκοι, όπως τολάχιστον τους παρουσιάζει ο ίδιος ο Ερντογάν.

Ακόμη, όσα πλοία και ναυμαχίες και μεγάλους "στρατηγούς" να δείχνουν, ναυτοσύνη δεν απέκτησε κανείς με χορευτικά και φαμφάρες. Αν υπάρχει κάποιο ναυτικό που κυριαρχεί στις θαλασσες της Μεσογείου, σίγουρα αυτό δεν είναι το τουρκικό....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ