Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Δημοσκόπηση: Στα παλιά της τα παπούτσια θα γράψει η Τουρκία την ΕΕ

Περίπου το 72% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση μέσω Twitter για το Arab News δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον εκφοβισμό της Ελλάδας για ζητήματα που αφορούν στην ανατολική Μεσόγειο, παρά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Άγκυρα να μειώσει την ένταση με την Αθήνα.

Περίπου το 72% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση στο Twitter δήλωσαν ότι πίστευαν ότι η Τουρκία ήταν απερίσκεπτη, ενώ το 28% των 1.321 που συμμετείχαν σκέφτηκαν διαφορετικά, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα φοβόταν και τελικά θα υποχωρούσε.

Οι δύο γείτονες εμπλέκονται σε αντιπαράθεση για εβδομάδες, που εκτραχύνθηκε από την πλεύση του Oruc Reis, συνοδευόμενο από έναν στολίσκο φρεγατών του τουρκικού ναυτικού, κοντά στο Καστελόριζο. ​​Η ένταση αυξήθηκε σημαντικά όταν και οι δύο χώρες πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, με την Ελλάδα να ενώνεται με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κύπρο στα τέλη Αυγούστου και η Τουρκία να κάνει τη δική της άσκηση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΗΠΑ και ΕΕ πιέζουν για διάλογο, ενώ η αναβολή της Συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ βολική για τους Τούρκους. 

Ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκτός εάν έδειχνε "ειλικρινή συνεργασία και συγκεκριμένη πρόοδο» στην εξάλειψη των εντάσεων με τα μέλη της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρο. Το ψήφισμα κάλεσε επίσης την Τουρκία να «τερματίσει αμέσως κάθε περαιτέρω παράνομη δραστηριότητα εξερεύνησης και γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, αποφεύγοντας να παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και απομακρυνόμενη από την εθνικιστική ρητορική".

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον...