Γιώργος Ρωμανός
Ελληνοτουρκικά

Γιώργος Ρωμανός: Οι υποχωρήσεις που κρύβουν πριν τη Χάγη

Ο Γιώργος Ρωμανός MSc, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής, μεταξύ άλλων αναφέρει: Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να προσφύγει στη Χάγη για να συζητήσει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, ούτε να συζητά για συνθήκες που την έχουν υποστασιοποιήσει ως κράτος. Για να γίνει η προσφυγή στη Χάγη πρέπει να προηγηθεί δημόσιος και κοινοβουλευτικός διάλογος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει με την πολιτική Σημίτη. Η υπόθεση μεθοδεύεται αναλογικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα επιδιώξουν να ακυρώσουν τα νομικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της Ελλάδος και να εκχωρηθεί στην Τουρκία κομμάτι –κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι κ. Μητσοτάκης Δένδιας χρησιμοποιούν τον ρόλο θαλάσσιες ζώνες. Όμως θαλάσσια ζώνη είναι και η αιγιαλίτης.

Για τις μυστικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε μυστικά μόνον τον κ. Τσίπρα. Συζητούν για μια με το ζόρι επιβεβλημένη συμφωνία. Η συνθήκη του Λοκάρνο λέει ότι νομική διαφορά νοείται η αμοιβαία αμφισβήτηση νομίμου δικαιώματος. Με τέτοια αμφισβήτηση θα πάμε στη Χάγη; Πριν την προσφυγή στη Χάγη πρέπει να ασκήσουμε το μονομερές δικαίωμά μας να κηρύξουμε τα 12 μίλια αιγιαλίτιδος ζώνης και επί πλέον τα άλλα 12 μίλια συνορεύουσας ζώνης. Αδειάσαμε την Κύπρο λέγοντας ότι δεν επιθυμούμε κυρώσεις. Την Τουρκία ενδιαφέρει η δορυφοροποίηση και φιλανδοποίηση της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ